Heren 1: Terug op aarde

Heren 1: Terug op aarde

Na de euforie van vorige week stond afgelopen zondag de wedstrijd tegen de Hilversumsche Golfclub op het programma. Een team met handicaps oplopende van 0.5 tot 2.0 en dat is toch even wat anders als bij ’t Sybrook, waar de handicaps pas beginnen bij 3.0…

De Hilversumsche Golfclub bleek dan ook een stevig maatje te groot. In ieder aspect van het spel zijn ze net even iets verder. Wat daarbij vooral opvalt, is de snelheid waarmee ze door de bal slaan. Mooi om te zien en de overwinning was dik verdiend. Uiteindelijk werd het 17-1, waarbij de eer werd gered door “good-old” Joep Kockmann. Een knappe prestatie.

Ook moeder natuur deed van zich spreken. Regelmatig trok een sneeuw- of hagelbui over, die de prachtige greens voor even veranderde in een winters landschap. Het is niet eenvoudig om een bal te moeten putten op een green vol met hagel. Gelukkig deed ook de zon van zich spreken, en smolt het ijs al snel weer weg.  

Het ziet ernaar uit dat we ons veilig hebben gespeeld met de overwinning van vorige week. Een prima resultaat voor deze promovendus, en we hopen ’t Sybrook nog vele jaren in deze klasse te kunnen handhaven. Komende week spelen we tegen titelkandidaat “De Goyer”, waarna er wellicht in het laatste weekend nog kansen liggen tegen de Kromme Rijn.

Een groot compliment aan Golfclub Zeewolde voor haar fantastische golfbaan. Wat is het toch een verademing om te mogen spelen op een golfclub, die begrijpt dat kwaliteit in de eerste plaats wordt beoordeeld naar het onderhoud van de baan en haar greens.
De leden van Zeewolde waren terecht supertrots op “hun baan” en de passie straalde ervan af. Een absolute aanrader voor leden van ’t Sybrook om deze baan in het voorjaar eens te gaan bezoeken.

Vriendelijke groet,

Tim Huuskes
Captain Heren 1

IMG_3863