Heren 1 Senioren: Het eindresultaat…

Heren 1 Senioren: Het eindresultaat…

In een competitie die was uitgesmeerd over 6 weken, was er afgelopen vrijdag de laatste wedstrijd op de Twentsche. Wederom waren net als de andere 4 dagen de voorspellingen qua weer voortreffelijk. Op Hemelvaartsdag was de baan nog verkend door een teamlid en deze kon zijn teamgenoten melden dat de baan hard was en er rekening moest worden gehouden met veel rol.

Onze captain had ons medegedeeld om 9:30 op de Twentsche aanwezig te zijn. Doordat hij door omstandigheden zelf met Coen en Aart wat verlaat was, werd de wedstrijdlijst alvast in de auto ingevuld. Doordat Henk zijn verplichtingen als captain eerst moest volbrengen was er van inspelen niet veel terecht gekomen. In de greensome had het putten daar niet onder geleden!

Wij spelen tegen de Koepel mede degradatie kandidaat met Twentsche en de Lage Mors, er degraderen er 2. Eerste greensome Aart en Henk Hoekman blijft ongeslagen 3/1, als tweede Henk ter Braak en Matthieu winnen 3/1, ze spelen tegen Frans Groothuis (speelde tweede single) inmiddels bijna 83, maar wij mogen allemaal hopen dat we op die leeftijd nog zo kunnen golfen. Coen en Jaap moeten tot hole 9 voor een A/S. Met de lunch 5-1.

Daar wij het verplicht zijn naar de teams toe, voor wie er nog iets op het spel staat, en we ongeslagen kampioen wilden worden, wordt er in de singles nog een keer gas gegeven. Matthieu wint 3/2 moet daarvoor wederom wel zijn hcp lopen, Henk Hoekman 6/4, Jaap 4/3, Aart 3/2 winst en volgens hem voor het eerst als vierde single gestart, Coen verlies 2Up mogelijk excuus lag ivm met zijn horecabedrijf pas om 4uur ’s nachts in bed en Henk A/S.

Een 14-4 overwinning wij hadden onze plicht naar de andere teams volbracht en nu officieel ongeslagen kampioen 58pp+ en 14pp- !!!

De andere uitslag tussen De Lage Mors en Sallandsche werd 10-8 daarmee had de Lage Mors zich veilig gespeeld en zelfs de tweede plaats binnen gehaald. Vooraf had onze captain dit team ook al als onze grootste concurrent ingeschat. Bij de senioren geen waterduik, maar een super gezellig diner, met mooie woorden en geschenken. Allereerst van Jan Herman van der Veer, die met zijn team een goede gastheer was, met een kleine kanttekening dat we 2 keer vanaf 10 moesten starten. Captain Henk kreeg een cadeau voor het behaalde kampioenschap.

Daarna sprak Jan Oldejans van de Lage Mors mooie woorden en kreeg iedereen een fles Twentsch Kuiernat, namens hun team en Berghorst Distilleerderij. Bij het verlaten van de Twentsche werd er door de Lage Mors een revanche wedstrijd afgedongen die wij niet uit de weg gaan!

Op naar de tweede klasse, na een jaar afwezigheid, nu met het doel er te blijven!

Heren Senioren 1.