Heren 1: Een prachtige afsluiting van de competitie

Heren 1: Een prachtige afsluiting van de competitie

Het zit erop. Na het kampioenschap van vorig jaar mochten we ons dit seizoen bewijzen in de Eerste Klasse. Het resultaat? Een razendknappe derde positie in een zwaarbevochten poule, waarbij afgelopen zondag werd gewonnen van de Kromme Rijn.

Plaats van handeling was De Hilversumsche Golfclub, een baan die de meesten nog wel kennen van het KLM Open. Speciaal voor dit toernooi is Hilversum enkele jaren terug verlengd en dat heeft zeker impact. De baan is lang, heel erg lang. Tel daarbij de talloze bomen, de (wederom) prima greens en het fantastische weer en je hebt een prachtige dag…

Op voorhand stond er niet eens heel veel meer op het spel. Het team van de Goyer werd vrij eenvoudig kampioen en ook de Hilversumsche had haar tweede plek reeds veilig gesteld. Dat Zeewolde zou gaan degraderen stond eigenlijk ook wel vast, dus ging het zondag om de eer van de derde plek. The ‘best of the rest’ zogezegd.

Het werd een dag waarbij alles samenviel. Tim Nuyts en Tim Huuskes pakten verrassend punten tegen de sterke eerste singles van Kromme Rijn. Deze heren; maatje ‘Popeye’ sloegen de ballen 60-80 meter verder van de tee, maar het bleek niet genoeg voor de overwinning.
Martin sloeg zelfs een eagle, gevolgd door een birdie en stuurde zijn tegenstander kansloos naar huis. Joep won alweer en bleef ongeslagen in al zijn singles, een wereldprestatie! De overwinning van Tom Lentfert maakte het feest compleet. De eindstand van 13-5 betekende een derde plek in de competitie. Trots en voldaan kijken we terug op een seizoen waarin het maximale resultaat is behaald. Klasse behoud is een feit en ook volgend jaar mag ’t Sybrook zich meten met de betere clubs van Nederland.

De heren van het eerste team trekken zich vooralsnog terug naar het warme clubleven. De Heerencup, Clubkampioenschappen en Maandbekers staan voor de deur. Een prima vooruitzicht, al blijft de competitie een bijzonder fenomeen. Het teamgevoel, de mogelijkheid om op andere banen te spelen, de traditie van het diner en haar speeches. Voor ons maakt het de competitie tot het absolute hoogtepunt van ieder golfseizoen.

Vanuit deze positie willen we graag alle teams feliciteren die kampioen zijn geworden. Een bijzondere felicitatie aan het eerste dames- en tweede Herenteam, met wie we deze winter hebben getraind. Knap gedaan!

Ook een woord van dank aan trainer-coach Marc Brorens en onze fysieke trainer Matthieu Jansen. Beide mannen hebben bijgedragen aan een prima voorbereiding met dito resultaat. Als laatste een woord van dank aan alle leden voor hun betrokkenheid. We hebben veel positieve reacties ontvangen op onze prestaties en het is leuk om te merken dat de stukjes op de website goed worden gelezen.

Namens Heren 1,

Tim Huuskes