Heren 1 op naar sensationeel kampioenschap

Heren 1 op naar sensationeel kampioenschap

Met nog één wedstrijd te gaan heeft het eerste herenteam zichzelf een uitstekende uitgangspositie verschaft. Na het debuut van vorig jaar in de eerste klasse gloort dit jaar al een kampioenschap! Drie wedstrijden zijn gewonnen en aankomende zondag volgt het rechtstreekse kampioensduel op de Hooge Graven tegen Golfclub Zwolle.

Na vele jaren actief te zijn geweest in de tweede klasse was er dan twee jaar geleden het kampioenschap. Eindelijk die gewilde promotie naar de eerste klasse. Daar waar we al zolang tegen aan hikten werd bereikt. Eenmaal aangekomen in die klasse bleek het niveauverschil iets groter dan gedacht en ook gehoopt. Kansloze nederlagen tegen Hilversum en de Goyer maakte ons team nederig en dankbaar. Er stonden knappe overwinningen tegenover, maar Sybrook Heren 1 wist heel goed dat de eerste klasse het maximaal haalbare was. Maar is dat wel zo ???

Met een opnieuw vernieuwd en verjongd team en andere tegenstanders bleek al snel dat de kaarten dit jaar iets anders lagen. Nu geen Hilversum of de Goyer. Wel de Groene Ster en de Compagnie. Teams waaraan wij ons minimaal gelijkwaardig achten. En van gelijkwaardige teams winnen we nu eenmaal bijna altijd.

Na drie eenvoudige overwinningen spelen we komende zondag om het kampioenschap tegen Golfclub Zwolle. Zij komen uit de Hoofdklasse. Zij hebben iets lagere handicaps. Wij hebben Kwint met zijn onnavolgbare chipslagen. Maar ook steady Tim Nuyts, de lengte van Rowan, de ijzers van Tom en de babbels van Joep.

Bovenal spelen we op de Hooge graven in Ommen. Veel bos en weinig ruimte: houden ze niet van in Zwolle. Wij zijn er klaar voor!

 

Met vriendelijke groet,

Tim Huuskes