Heren 1: Op naar handhaving in de eerste klasse

Heren 1: Op naar handhaving in de eerste klasse

Na het kampioenschap van vorig jaar is er dan eindelijk de terugkeer in de eerste klasse. Jarenlang hebben we moeten knokken. Een paar keer ging het op de laatste dag mis, maar nu is het dan zover. Eén ding staat bij voorbaat vast: Het wordt een uitdagend jaar op prachtige banen!

Even voorstellen
Net als in voorgaande jaren bestaat het team uit een mix van jonge honden en spelers met iets meer “levenservaring”… We hebben afscheid moeten nemen van Mark Sutton. Onze trouwe eerste single is teruggekeerd naar zijn geliefde Ierland en dat is toch een gemis.
Zijn afscheid betekent dat de eerste singles worden bezet door de twee “Timmen”. Daarachter een blok aan ervaring met longhitter Joep Kockmann en de mentaal ijzersterke Martin Huuskes. Aart-Jan Smit, voormalig captain van Heren 2, draagt het stokje over aan Jeroen Winterink en voegt zich bij Heren 1. Tom Lentfert is met zijn Duitse topsport mentaliteit ook een vaste waarde in het team, nadat hij afgelopen jaar al succesvol mocht invallen. Het team wordt gecomplementeerd door de ervaring van Robert Nijhuis en nieuwkomer Arnold Bruggink. Beide heren zijn ook actief in Heren 2.

Tegenstanders zijn Zeewolde, de Goyer, Kromme Rijn en de Hilversumsche Golfclub, waar we oud-clubkampioen Joris de Boer tegenkomen. Mooie banen en sterke teams leert een eerste inventarisatie… Doelstelling is vanzelfsprekend handhaving in de eerste klasse. Om dat te bereiken is het team al enige maanden fanatiek in training. Ook dit jaar voorziet Marc Brorens ons weer van allerlei tips en tricks. Samen met het tweede Herenteam is serieus getraind, waarbij er speciale aandacht was voor het korte spel.

Ook volgt het eerste Herenteam een fysiek trainingsprogramma bij Matthieu Jansen. Veel leden kennen Matthieu al van het Golfplus programma. Matthieu helpt ons sterker, stabieler en vooral flexibeler te worden. Dat vergt nogal wat van mijn teamgenoten die zich tot enkele maanden terug vooral op een barkruk erg stabiel voelden, al dan niet met een glaasje bier voor de noodzakelijke balans. Maar alle begin is moeilijk en langzaam wanen wij ons topfit. Veel dank aan Mathieu voor de begeleiding in onze ontwikkeling!

Zondag beginnen we met het gastheerschap. We houden u de komende weken op de hoogte van onze ervaringen.

Vriendelijke groet,

Tim Huuskes
Captain Heren 1