Heren 1 komt net tekort in promotiewedstrijd

Heren 1 komt net tekort in promotiewedstrijd

Na de climax van het kampioenschap en de euforie van twee weken terug volgde zondag het toetje: de promotiewedstrijd om een plek in de hoofdklasse. Het spelen van deze wedstrijd was op zichzelf al een bonus, want een kampioenschap hadden we vooraf niet voor mogelijk gehouden. We hadden dan ook niets te verliezen, en vol goede moed vertrokken wij voor een vijfde keer noordwaarts.

De Drentsche golfclub was gastheer en Merwelanden uit Dordrecht de tegenstander. Bij het voorspelen bleek al: de Drentsche is een lastige golfbaan, waarbij iedere afwijking van de tee al snel resulteert in een verloren hole. Het bos was op veel plekken zo dichtbegroeid dat je met een zaklampje op zoek moest naar je eigen bal. De strategie was snel bepaald: fairways raken!

We werden de gehele dag gesteund door onze twee trainers Marc Brorens (golf) en Matthieu Jansen (fysiek). Beide heren zijn al vanaf oktober bezig om ons succesvol te prepareren voor de competitie en het nieuwe seizoen. Dat ze er op hun vrije zondag voor kiezen om een hele dag met ons mee te lopen zegt iets over hun commitment en passie voor golf. Heren en de rest van alle supporters die ons hebben gevolgd: super bedankt!!

Uiteindelijk bleek de Merwelanden wel een klein maatje te groot. Met twee plushandicappers is het een team waarvan je kunt winnen als de putts vallen, alle zes de spelers in vorm zijn en het geluk aan je zijde is. In zeven van de tien gevallen delf je het onderspit en daar hoeven wij ons niet voor te schamen.

Het verschil werd vooral in de ochtend gemaakt. Van 6-0 na de foursomes herstel je bijna niet, al kwamen we in de middag nog akelig dichtbij. Kwint Kuipers wist zijn tegenstander weer eens te vermorzelen en ook Tim Huuskes won. Andere partijen bleven lang gelijk en als ze dan allemaal onze kant op zouden vallen…
Dat laatste gebeurde alleen niet en dus wacht ons volgend jaar opnieuw de eerste klasse. Waren we wel gepromoveerd, dan was het toch een beetje alsof Excelsior in de Champions League ging spelen. Uiteindelijk worden we misschien wel het meest gelukkig van dit resultaat en daarmee is handhaving in de eerste klasse een prima uitkomst.

Dank aan iedereen voor zijn/haar interesse in het verloop van onze competitie. Ontelbaar veel reacties en succesberichtjes hebben ons team gesterkt. Dank aan de club voor de bijdrage in onze ontwikkeling. Dank aan trainers Marc en Matthieu, maar vooral aan mijn teamgenoten: Rowan heeft voor het eerst het warme Sybrook gevoel mogen ervaren, Kwint heeft zich direct onsterfelijk gemaakt met een clean sheet. Tim Nuyts was wederom steady, Tom Lentfert onmisbaar op de laatste single en Joep wordt alleen maar beter.

Voor nu wacht ons het reguliere golfseizoen. De Heerencup is al 7 weken onderweg. Maandbekers lopen door en de clubkampioenschappen komen dichtbij. En dan is er nog de Golfweek, jubileum activiteiten en wat al niet meer. Kortom, we zijn pas net begonnen!

Namens Heren 1,

Tim Huuskes