Heren 1 kampioen en promoveert naar eerste klasse. 

Heren 1 kampioen en promoveert naar eerste klasse. 

Het kon niet uitblijven. De laatste speeldag hoefden we nog maar één wedstrijd te winnen en we waren onbereikbaar voor de rest. Een formaliteit dus. De Heelsumse was gastheer; een uitstekende baan met harde, snelle en eerlijke greens. Dat was voor ons Sybrookers wel even wennen…. 

De derde foursome was als eerste klaar. Captain Robert Nijhuis en invaller Sjoerd Postma zorgden dus voor het officiële kampioenschap. De druk was van de ketel en dat speelt dan in de middag met de singles toch anders. Waren we vorige week tegen Heelsum allemaal erg scherp, nu waren we toch beduidend minder geconcentreerd. Maar we konden ons natuurlijk niet aan onze sportieve plicht onttrekken en uiteraard wilden we ongeslagen kampioen worden. En dat is gelukt: na twee keer 14 – 4, 13 – 5 werd het uiteindelijk 12 – 6.  Onze  tegenstander Edda Huzid en de teams van De Breuninkhof en Emmeloord vochten nog voor degradatie. Uiteindelijk werd op één punt de strijd beslecht in het nadeel van Edda Huzid. Het was overigens het team met het allerleliijkste clubtenue en dit gaf gedurende de competitie telkens weer aanleiding tot hilarische vergelijkingen. Deze zogenaamde golfkeding had veel uiterlijke kenmerken van het bekende campingsmoking maar zou ook de nationale zwemselectie niet misstaan: alleen de badslippers ontbraken. Het zwakke argument van de dragers was dat het een sponsor cadeau was maar sommige dingen in het leven moet je gewoon pertinent weigeren. Gelukkig werd de spuuglelijke kleding in de middag goed verborgen onder een regenpak. Soms komt de regen als een geschenk uit de hemel… De verbale strijd met Edda Huzid is inmiddels bijgelegd en we kunnen terugkijken op een zeer sportieve competitie met uitstekend golfspel. 

Zoals een goed aanvoerder betaamd ging Captain Robert Nijhuis nadien uit vrije wil de vijver in. Het getuigde natuurlijk van weinig teamgeest dat de rest niet volgde. Aandachtspunt voor de komende trainingssessie zullen we maar zeggen. Volgend jaar dus de eerste klasse waar we sinds 2009 niet meer in gespeeld hebben. Van de bezetting van destijds zijn er nog drie over: Joep Kockmann, Tim Huuskes en Robert Nijhuis. Hopelijk dienen zich het komende jaar nog een aantal talenten aan, anders ziet het er naar uit dat we volgend jaar met drie (!) vijftig plussers (Joep, Martin en Robert) onze rentree in de eerste klasse zullen maken. Maar de ‘jeugd’ is gewaarschuwd: de oudjes zullen zich niet zomaar gewonnen geven. Tot volgend jaar. 


Robert Nijhuis, Mark Sutton, Tim Nuyts, Tim Huuskes, Martin Huuskes en Joep Kockmann