Heren 1 50+, 27 holes kampioen

Heren 1 50+, 27 holes kampioen

In 2017 degradeerde Heren 50+ 1 27 holes naar de derde klasse. Waarna onder de bezielende leiding van Henk ter Braak, een op mars begon. In 2018 werden ze weer kampioen met promotie naar de tweede klasse, het jaar erop 2019 wederom kampioen en promotie naar de eerste klasse. Na het corona jaar waarin we geen competitie konden spelen, degradeerden we in 2021 onfortuinlijk door meerdere redenen onder andere een regelding wat later bleek door de referee op de desbetreffende baan niet correct was beoordeeld.

Om toch zo snel mogelijk weer naar de eerste klasse te promoveren, moest er verjongd worden, met lagere handicappers die zich hadden gemeld voor het team. Mede omdat de gemiddelde handicap van de spelers in alle klassen lager werd.

Al voor de competitie werd er geoefend, tegen een combinatie van Heren 1,2 en 3 36 holes, om eventuele greensome formaties te proberen, dit deden we ook nog een keer met ons achten onderling. Vanaf dat moment kwam er een goede teamsfeer, wat ons vertrouwen gaf.

Op de eerste wedstrijddag in Havelte, bij wat triest weer, begonnen we goed tegen een oude bekende de Sallandsche 1, met 15 – 3 overwinning werden we direct als titelkandidaat neergezet.
De tweede dag waren we gastheer en hadden we onze tegenstanders al gewaarschuwd voor de status van onze greens. Havelte is ambitieus en speelde voor op ‘t Sybrook. Ze wonnen met 14 – 4 van de Gelpenberg. Duidelijk ook een sterk team.

De derde dag op de goede en mooie baan de Gelpenberg tegen de Drentsche deed de uitslag 14 – 4 vermoeden dat het makkelijk was, maar niks was minder waar. Vele singles gingen door tot op hole 18 en leverde ook vrienden op! Ook Havelte won 13 – 5. Er werd zelfs in de laatste flight een caddie in gezet (wat bleek bondscoach Pitch en Putt). Het was duidelijk wie onze directe concurrent was, die we de week erna op een natte Drentsche zouden treffen.

Na een slecht begin op de eerste holes van de greensome, keken we tijdens de kroket toch mooi tegen een 5 – 1 voorsprong aan. Dat was lekker beginnen en gaf vertrouwen voor de middag. Deze verliep in de regen in ons voordeel, ondanks het feit dat de bondscoach zelf deze dag meespeelde als eerste single, werd het een klinkende overwinning van 14 – 4 mocht het kampioenschap, tegen de Gelpenberg die het laatste stond ons niet meer ontlopen.

Op een mooie ochtend, onder de blauwe lucht met een heerlijk zonnetje speelden we op Bevrijdingsdag de greensomes, met één verrassend verlies van 1 match was het bij de lunch 4 – 2 in ons voordeel.
Bij aanvang van de singles kwam het water met bakken naar beneden, onweer bleef ons gespaard. Er moest wel regelmatig relief worden genomen van tijdelijk water wat nog niet zo makkelijk is als de regels niet door iedereen even goed bekend zijn. Maar uiteindelijk druppelden de uitslagen binnen en konden we met een uitslag van 12 – 6 het kampioenschap en de belangrijke promotie vieren, op een inmiddels zonnig en gezellig terras.
We hebben niet alleen vanwege ons succes maar ook door de andere teams, zonder regel issues, een mooie en gezellige competitie gehad.

Nu zijn jullie natuurlijk benieuwd wie er in dit topteam spelen?
Dat zijn Henk Hoekman, onze captain Harry Wermer, Aart de With, Lex Weerkamp, Martin Huuskes, Matthieu Jansen, Reece Maughan en Wilbert Huuskes. Wij Feliciteren langs deze weg alle andere kampioenen van onze club GCC ‘ Sybrook en bedanken Henk ter Braak voor de fles magnumwijn.