Heren 1 (36 holes) degradeert

Heren 1 (36 holes) degradeert

Dit is het verslag dat je als captain niet wilt schrijven. Gisteren, op zondag 6 mei, is Heren 1 gedegradeerd naar de tweede klasse. Het was erg spannend en de laatste partij in de baan gaf de doorslag. Na drie jaar actief te zijn geweest in de eerste klasse, degraderen we nu alsnog.

De paralellen met ons voetbalclubje zijn er legio. Net als FC Twente hadden wij voorafgaand aan de competitie geen moment rekening gehouden met deze dramatische eindconclusie. Ons team, bestaande uit een mix van jeugdig talent en ervaring, werd geacht bovenin mee te draaien…
Niks bleek minder waar. Na vier verliespartijen gaan wij terug naar de krochten van het Nederlandse golf. En eerlijk is eerlijk: Wie als team geen partij kan winnen, heeft ook geen recht op de eerste klasse.

Hoe het komt dat we als team niet wisten te winnen? Daarvoor zijn legio redenen aan te voeren, maar feit is dat we met twee nederlagen van 10-8 het geluk niet aan onze zijde hadden. Ook kan rustig de conclusie worden getrokken dat meerdere spelers minder goed in vorm waren dan het afgelopen seizoen. Er waren wat fysieke ongemakken bij sommige spelers en als laatste waren we niet langer onverslaanbaar in de foursomes. Kortom, gedegradeerd…

We gaan onze wonden likken en in alle rust bouwen aan nieuw team. Vast staat dat er volgend jaar e.e.a. gaat veranderen. Joep heeft aangegeven na 11 jaar afscheid te willen nemen van Heren 1. Joep en ondergetekende hebben vanaf het begin na de overname door het Rijk samen in het eerste gespeeld. Eerst een paar keer gedegradeerd, en daarna vanaf zijn we langzaam gaan bouwen aan een nieuw team. Absolute hoogtepunt was het kampioenschap van vorig jaar. Joep bedankt.

Gelukkig was er bij terugkomst op het ’t Sybrook nog een groot feest inclusief muziek en dans. Twee uitzinnige damesteams waren kampioen geworden. Dat helpt om de kater te doen verdwijnen. Attent als wij zijn hadden we in allerijl nog de nodige bosjes bloemen gehaald. Dames van harte gefeliciteerd!

Rest mij alle overige spelers te bedanken voor hun inzet: Kwint, Tim, Bob & Rowan. Een extra bedankje richting Tom Lentfert, die twee keer heeft ingevallen. Samen hebben we een fantastisch team, veel talent en bovenal plezier. Wij komen wel terug, de doelstelling voor volgend jaar staat bij deze vast!

Namens Heren 1,

Tim Huuskes