Heren 1 (27 holes) – Zicht op een kampioenschap?

Heren 1 (27 holes) – Zicht op een kampioenschap?

Deze week kende qua weer één topdag, en wij hadden het geluk dat deze op onder wedstrijdzondag viel. Vanwege een vervroegde start trokken wij weer op tijd richting het noorden. De afstand viel mee, want we speelden in Emmen bij Parc Sandur.

Een iets andere samenstelling dan vorige keer. Carel en Remco hadden een rustdag verdiend. Zij werden vervangen door onze nieuwe 1e man Bas Lentfert en Henk Ensink. Henk had deze week al goede vorm laten zien door de eerste Heerencupwedstrijd van dit seizoen op zijn naam te schrijven met 39 stableford punten!

En vorm is er nodig vandaag. We spelen tegen de Noord Nederlandse Golfclub uit Glimmen. Zij wonnen vorige week met 16-2 en zijn de trotse koploper. Een heuse topper dus!

Ons eerste dubbel werd gevormd door Bas en Pascal. Met zijn zeer stabiele spel en fantastische korte spel is Pascal altijd een goede, stabiele factor in de dubbel. Tegen het (op papier) sterker geachte koppel van de Noord Nederlandse wonnen zij hun dubbel! Top prestatie.
Rudolf en Henk konden het in de tweede dubbel niet bolwerken en verloren helaas hun partij. Marc en Bob vochten een zware strijd uit met hun Groningse tegenstanders en verdeelden de punten: All Square in de laatste dubbel, maar ook in de wedstrijd bij de lunch: 3-3

Vorige week was het na de dubbels ook spannend, maar gaven de singles een heel ander beeld. We liepen over onze tegenstanders heen! En ook deze week waren de singles niet zo spannend als de dubbels: De Noord Nederlandse liep over ons heen!
Zoals gezegd is Henk de man in vorm. En dat bewees hij ook met een 5/4 overwinning! Helaas werden alle andere partijen dik verloren. Alleen Pascal had zijn tegenstander ‘bij het strotje’, maar helaas moest hij na de 18e zijn meerdere erkennen: een 1 down nederlaag.

Einduitslag: 13-5 nederlaag! Weer met beide beentjes op de grond. De Noord Nederlandse was gewoon een maatje te groot. Terug naar de oorspronkelijke doelstelling: Handhaving!

Na de paasdagen gaan we verder op GC Westerwolde tegen De Gelpenberg. Tot dan!

Remco Postma