Heren 1 (27 holes): speeldag 5, de dag van het kampioenschap!

Heren 1 (27 holes): speeldag 5, de dag van het kampioenschap!

 

Zondag 6 mei was het de laatste speeldag. En het was een spannende. Een week eerder waren we gastheer geweest en daarin waren we zeker kampioen geworden. Op het Sybrook wonnen onze concurrenten beiden nipt, waardoor wij van de koppositie naar plek 3 zakten. Maar: nog steeds kans op het kampioenschap.

 

De scenario’s werden afgelopen donderdag gedeeld in onze whattsapp groep:

Om kampioen te worden moesten wij winnen van De Breuninkhof (koploper en favoriet voor de titel) en de Twentsche moest dan verliezen van Havelte. Deze wedstrijden werden in Zwolle uitgevochten. En voor het clubhuis lag de grote vijver mét fontein, te wachten op onze duik.

Maar… als alles écht heel erg zou tegen zitten, was het zelfs nog mogelijk dat we zouden degraderen, maar daar wilden wij niet aan denken.

Bij de lunch namen wij brutaal met 4-2 de leiding. Na de lunch, mét op verzoek frikandellen speciaal, liep de temperatuur hoog op. De thermometer ging richting de 30 graden. Aan de rode hoofden van iedereen te zien, liep de lichaamstemperatuur ook heel hoog op. Bijna alle single partijen waren heel spannend. Die schommelden allemaal van 2 up naar 2 down en alles wat daar tussen ligt. Alleen Marc, zoals dat bij een goed captain hoort, won zijn partij snel: 5/3 winst. Rudolf won uiteindelijk ook nog vrij makkelijk: 3/2 winst. Helaas kon Carel het niet bolwerken tegen de captain van Breuninkhof. Zijn partij ging verloren.

Pascal en ikzelf moesten beiden vechten tot de laatste hole. Pascal speelde een spannende pot, die eindigde in all square. Op hole 16 kwam ik 2 down te staan. Moest de laatste 2 holes dus winnen om er een punt uit te slepen. Het was spannend, maar ik won de 17e en 18e hole. Ook all square dus. De balans opmakend: een 10-8 overwinning, dus wij deden wat we moesten doen. Toen we op het terras aankwamen, bleek echter dat de Twentsche ook gewonnen had en dus kampioen was. Wij eindigen op een goede tweede plek. Een mooi, altijd te kort, competitie-seizoen kwam daarmee tot een einde.

Het was een mooie poule waar we dit jaar in zaten. Allemaal gezellige teams en er viel niet één onvertogen woord. Voeg daarbij het super goede golfweer dat we de afgelopen weken hadden en dan wil je niet anders dan wéér competitie spelen.

Nog 31 weken! Wat is er dan hoor ik u denken. Nog 31 weken en dan is de indeling voor de NGF competitie 2019 bekend. Dan kunnen we weer vooruit gaan kijken en voorbereiden. Want dan begint de voorpret weer.

Vanaf deze plek willen we alle andere teams van ’t Sybrook, die wel kampioen werden, feliciteren.

Voor ons was het een super mooi seizoen.

 

Heren 1 – 27 holes

Remco Postma