Heren 1–27 holes. Na de derde speelronde: dé koploper… voor minstens 1 week!

Heren 1–27 holes. Na de derde speelronde: dé koploper… voor minstens 1 week!

Week 3 alweer van de NGF competitie. Waar wij maanden naar toe leefden, is nu al weer over de helft! Maar oh, wat is het opnieuw een mooi seizoen. Prachtig weer, goede banen en een fantastische groep kerels bij elkaar.

Op zondag 22 april 2018 mochten we naar de Twentsche golfclub. Dus lekker dichtbij huis. We hadden afgesproken dat we mooi op tijd aanwezig zouden zijn, zodat we ons goed konden voorbereiden. Marc, onze captain speelde niet mee, maar was er wel. That’s Team Spirit!

Iedereen was inderdaad om de afgesproken tijd aanwezig. Behalve Bob… Waar hij bleef, dat wisten we dus niet. We waren bang dat hij misschien op zaterdagavond was doorgezakt en dat hij zich zou verslapen. Uiteindelijk kwam hij nog steeds ruim op tijd.

Vervolgens inslaan op de driving range. Bob kwam ook als laatste naar de eerste tee box toe, en wel met de volgende opmerking: “Ik had net op de driving range een kanarie op mijn schoen zitten!” En toen wisten we het zeker. Toch te diep in het glaasje gekeken op zaterdagavond. Maar nee hoor. Met 2 haarscherpe foto’s bewees Bob dat het geen fata morgana of hallucinatie was geweest.

 

 

 

 

 

 

 

 

Dan de wedstrijd. We speelden op de Twentsche tegen Havelte.

Zij hadden 1 keer gewonnen, net als wij, alleen zij waren al gastheer geweest. Het beloofde een spannende pot te worden. Op papier waren we beter, maar dat telt niet. Rudolf en Bas (terug van ziekte) verloren de eerste dubbel. Pascal en Remco wonnen en ook Bob en Henk wonnen hun wedstrijd. Tussenstand: 4-2 in ons voordeel bij de lunch. Die luxe hadden we dit jaar nog niet gehad.

De enkel partijen waren een ander verhaal. Bas kwam al snel op 3 down. Henk en Remco vroegtijdig op 2 up. Maar 6 holes later was alles weer anders. En het spel was niet altijd even goed. Er gaan geruchten dat Bas en zijn tegenstander Sep op een hole beiden al 10 slagen hadden en beiden de green nog niet bereikt hadden. Vraag: “zullen we de hole maar gewoon delen en doorlopen naar de volgende?” Antwoord: “lijkt mij een prima plan!”.

Remco stond 4 up bij de ’turn’ en wat er daarna gebeurde weet hij nu nog steeds niet. Hij ging beter spelen dan de eerste 9, maar zijn tegenstander nóg beter. Op hole 16 stond Remco ineens 1 down. Met winst op 17 en een square op 18 werd de partij gedeeld.

Bas, Rudolf, Pascal en Henk wonnen hun partij, waardoor we met 13-5 wonnen en na vandaag de nieuwe koploper zijn in onze klasse. Tenminste voor één week dan. Lijfsbehoud is nagenoeg veilig gesteld.

 

Volgende week, als we gastheer zijn zien we wel weer verder…

Tot dan,

Heren 1 – 27 holes