Heren 1 (27 holes): Handhaving in de Twents – Drentse poule!

Heren 1 (27 holes): Handhaving in de Twents – Drentse poule!

Het was spannend tot de laatste wedstrijd. Konden er in de eredivisievoetbal twee teams kampioen worden, in poule H 237 waren er nog drie teams in de race voor eeuwige roem! 

Samen met de boys van golfclub Driene gingen wij de strijd aan met drie teams uit Drente. Havelte, Parc Sandur en St. Martensplek. Voor de meesten van ons drie nieuwe banen na jaren in de Twentse golfjungle gebivakkeerd te hebben.   

Uiteindelijk ging Parc Sandur met de eer strijken en zijn wij blijven steken op een veilige derde plek. Twee overwinningen, twee nipte nederlagen. Vijf  mooie weekenden met overwegend mooi weer, af en toe een koudefront en een schot hagel uit de lucht.

Ik dank een ieder voor zijn inzet, gezelligheid, saamhorigheid en teamspirit . Rein Sanders, Tom Meijer, Willem Janssen, Herman Pegge, Gerrit van Buiten, Bert Jan Denneboom en Felix Reijken hebben de klus geklaard en het klasse behoud veilig gesteld. Jan Bergman heeft dit jaar de competitie even aan zich voorbij laten gaan maar is inmiddels weer volop in training voor het volgende seizoen.   

Een paar zaken zijn mij opgevallen in de afgelopen competitie. Al jaren bestaande tradities veranderen. Het gastheerschap valt wat voordeliger uit omdat een ieder op eigen kosten drinkt en eet, uitgezonderd uiteraard de koffie bij ontvangst en de lunch. Alle teams aan tafel voor het diner is ook niet meer vanzelfsprekend en dan heb ik het nog maar even niet over de regel kennis en hoe deze soms geïnterpreteerd- en uitgevoerd worden.

Op naar een mooie golfzomer!