Heren 1 – 27 holes: Een spannend slot van de competitie

Heren 1 – 27 holes: Een spannend slot van de competitie

Op de voorlaatste competitiedag reden we met z’n zessen richting Wierden op op De Koepel aan te treden tegen de koploper van dat moment: De Rosendaelse Golfclub. Bij winst was De Rosendaelse zeker van het kampioenschap. Maar wij stonden slechts 1 punt achter en konden bij winst de koppositie overnemen. Erg spannend dus.

Een zwakke 1e ‘dubbel’, maar hele sterke 2e en 3e dubbels resulteerden in een 4-2 voorsprong voor ons bij de lunch. Maar dat zegt niets. De Rosendaelse had dit jaar al aangetoond dat zij in de singles op hun best zijn, dus er moest nog wat gebeuren.

Remco en Carel verloren hun partij, maar Dennis en Bas brachten hun punten vrij gemakkelijk binnen. Stand weer gelijk… En dan Rudolf en Pascal nog. Zij moesten beiden nog strijdend over de 18e hole. Dat was hole 9, een pas 3 met de green voor het terras. Wat een spanning. Beide partijen werden ‘gehalved’ waardoor de singels 6-6 eindigden, en wij de wedstrijd met 10-8 wonnen.

We gingen als koploper de laatste speelronde in, waar nog 3 teams kampioen konden worden, want wij hadden slechts 1 punt voorsprong op De Rosendaelse en De Twentsche. Op de prachtige baan van De Sallandse speelden wij tegen De Twentsche en de Rosendaelse speelde tegen De Koepel, die als laatste zouden eindigen.

Vooraf waren alle scenario’s bekend. Als wij winnen, zijn wij kampioen. Spelen we gelijk dan moeten we het wedstrijdpunten saldo tellen, er van uit gaande dat De Rosendaelse makkelijk gaat winnen van De Koepel.

Onze eerste dubbel van Pascal en Remco ging onnodig verloren, De dubbel van Rudolf en Bas ging helaas ook onverwacht verloren. Dit waren wij niet gewend. Gelukkig wonnen Dennis en Carel hun partij wel, waardoor we nog een kans maken. 2-4 achter bij de lunch.

Remco en Rudolf moesten tot en met de 18e hole vechten, maar verloren helaas hun partij. Dennis en Carel wonnen wel, dus dat maakte het weer spannend. Pascal, geveld door de griep, kon het na een sterke start helaas niet door trekken en hij verloor. Bas pakte nog wel een punt, maar dat was helaas niet voldoende. We verliezen met 11-7 en worden dus 3e.

Omdat De Koepel hun sportieve plicht vervuld en het de Rosendaelse heel lastig maakt met een 10-8 voor de Rosendaelse, is ineens De Twentsche op ‘wedstrijdpunten saldo’ kampioen. En dat hadden ze zelf niet meer verwacht. Het geeft maar weer eens aan hoe dicht het allemaal bij elkaar lag dit seizoen. Fantastisch seizoen.

We hebben met ons team weer 5 fantastische zondagen beleefd. Dennis, die dit jaar nieuw i ons team kwam, heeft al zijn wedstrijden gewonnen, dubbel en singel. Een hele goede prestatie. Iedereen van het team heeft zijn steentje bijgedragen en volgend jaar zijn we uiteraard weer van de partij. Wederom in deze spannende 3e klasse.

Tot volgend jaar!

 

Pascal, Rudolf, Carel, Dennis, Bas, Henk en Remco