Henry Janssen overtreft zichzelf

Henry Janssen overtreft zichzelf

‘Het zat erin en eindelijk kwam het er uit’ zei Henry Janssen na afloop opgelucht. Met een fenomenale score van netto 66 (bruto 81) was hij afgelopen zaterdag met afstand de beste van de 45 deelnemers aan Maandbeker 1. Henry vertrok vanaf handicap 10,8 en deze uitstekende prestatie levert hem wederom een single handicap op (9,6). Eindelijk een handicap die past bij de best geklede golfer van ’t Sybrook.

En hij was niet de enige die goed speelde. De condities waren perfect: weinig wind, de rough was grotendeels gemaaid en vers gemaaide greens droegen bij aan betere scores. Van de 45 deelnemers verbeterden maar liefst 10 spelers hun handicap. Ronald Bonzet (9,9) maakte een knappe 69 netto en deze prestatie levert ook hem een single handicap (9,3) op. Datzelfde geldt voor Joris Spanjer (10,1) met eveneens 69 netto, die daalt naar handicap 9,5. Ook Eric Kouters (69), Henk Huuskes (70), Martin Huuskes (70), André Paus (70), Walter van Dijk (71), Roberto Rozeboom (71) en Aart jan Smit (71) verbeterden hun handicap. Chapeau mannen! Inderdaad mannen, want de dames lieten het deze maand een klein beetje afweten.

Beste bruto score was met 78 (netto 70) voor Martin Huuskes, zijn eerste echt goede score sinds de aanschaf van zijn nieuwe set…

Het Maandbeker klassement kan worden opgemaakt. Een aantal heeft de maandbeker oktober aangegrepen als laatste kans om zich in de top 40 te spelen. De beste 40 zullen namelijk op zondag 23 oktober gaan strijden in de finale. Daar zijn dan dubbele punten te verdienen, dus er zijn nog een hoop kanshebbers voor de titel.

Henk Olijdam won de Maandbeker 2 en tweede werd Bob Wegink.

De Maandbeker van oktober was dus de laatste reguliere Maandbeker van 2016. Twee jaar geleden werd een grote verandering in de opzet van deze wedstrijd geïntroduceerd, wat onder andere een 9 holes wedstrijd bij de Maandbeker 2 impliceerde. Ook de introductie van het Maandbeker klassement en de deelname criteria voor de verschillende Maandbekers werd destijds aangepast. Nu we twee jaar verder zijn kan de eerste balans worden opgemaakt. De Wedstrijdcommissie zal alle aanpassingen gedurende de komende periode evalueren en komt in de komende weken met mogelijke verbeteringen voor 2017.