Henk van der Sijs geridderd in Orde van Oranje Nassau

Henk van der Sijs geridderd in Orde van Oranje Nassau

Het zal een ieder wellicht niet zijn ontgaan, en zeker ook niet verbazen, dat onze zeer gewaardeerde voorzitter Henk van der Sijs gisteren is geridderd.

Burgemeester Onno van Veldhuizen heeft woensdag bekend gemaakt dat Henk van der Sijs is benoemd tot ridder in de Orde van Oranje Nassau.

De burgemeester gaf een mooie toespraak, zong zelfs nog een stukje van het lied “de Kleine man met een confectiepakkie an” van Louis Davids.

Henk is namelijk niet alleen sinds een viertal jaren voorzitter van onze mooie vereniging. Hij is zelfs ruim 30 jaar in de rol van secretaris/penningmeester de drijvende kracht van de Oostelijke Bond van Confectiefabrikanten. Tot gisteren, woensdag 29 januari. Henk vond het tijd het stokje over te dragen. Na zijn officiële afscheid werd hij compleet verrast in Villa Serphos van de Saxion. Hier werd hij opgewacht door de burgemeester, zijn familieleden, bestuursleden van de Oranjevereniging, bestuursleden van Het Orkest van het Oosten (thans Phion), het bestuur van de kerk en van twee bestuursleden van de GCC ’t Sybrook.

Alle hierboven genoemde bestuursleden hebben hun steun betuigd voor het lintje voor Henk.

Henk als aimabele, actieve, humoristische, intellectuele rasbestuurder!

Henk van harte gefeliciteerd met deze onderscheiding. We zijn trots op je!