Henk Olijdam Trofee: fris maar droog

Henk Olijdam Trofee: fris maar droog

De weersvoorspellingen waren bij de start van het Pinksterweekeinde niet bijzonder goed maar dat viel achteraf reuze mee. De shotgun was om 11.30 en leverde voor de meeste spelers alleen op de laatste hole een minuscuul buitje op.

De baan was niet qualifying maar dat was aan de scores niet te merken. Pauline Heskamp viel met 40 stablefordpunten net buiten de prijzen. Jan Grandjean werd derde met eveneens 40 punten. Regel is dat de tweede negen (op de scorekaart) leidend is. Bij de de strijd om plek één en twee was er eveneens sprake van een gelijke stand tussen Linda Kroep en Gerard Nijhuis (beide hadden 41 punten), die op basis van bovengenoemde regel in het voordeel van Gerard uitviel. Een knappe prestatie van alle vier en ze waren daarmee wel heel veel beter dan de rest van de deelnemers.

Longest drive ging naar het echtpaar Scholten van Agteren; Sylvia en Erwin hadden deze onafhankelijk van elkaar geslagen op Zuid  5. Erwin was daarnaast ook nearest to the pin op Oost 5. Daarmee was hij de beste van de familie en ging hij thuis alsnog met de eer strijken…

De prachtige wisseltrofee staat dus komend jaar op de schoorsteen bij Gerard en Jolanda Nijhuis. Henk Olijdam stelt dit beeld reeds sinds 1995 ter beschikking, dit jaar voor de 22e keer. De catering was ook grotendeels voor rekening van Henk waarvoor wij hem en natuurlijk ook Rita zeer erkentelijk zijn. Hopelijk wordt dit gulle gebaar de komende jaren nog vaak herhaald.

FullSizeRender-1