Klassement krijgt vorm

Klassement krijgt vorm

De ranking in het HeerenCup klassement wordt bepaald door het gemiddelde van de beste 10 scores. Met nog 6 wedstrijden te spelen begint de top van het klassement zich langzaam af te tekenen. 

Tim Huuskes voert de lijst aan met een gemiddelde van 35,2 gevolgd door Joep Kockmann (34,7) en Robin in het Veld (34,1). Voor degenen die reeds 10 keer hebben meegedaan is het nu zaak om een lage score te verbeteren om hiermee het gemiddelde op te vijzelen.

Voormalig winnaar 2014 Robin in het Veld deed goede zaken. Met 38 punten verbeterde hij zijn laagste score van 31 en schuift op naar een gemiddelde van 34,8 en gaat hiermee Joep Kockmann voorbij, die niet tot een verbetering kwam en dus blijft hangen op 34,7. Tim Huuskes verstevigde zijn koppositie met een nieuw gemiddelde van 35,4.

De koplopers kunnen geenszins op hun lauweren rusten; ze worden achtervolgd door een grote groep die allemaal nog een aantal minder goede scores kunnen wegwerken. Er kunnen de komende weken dus nog flinke verschuivingen plaatsvinden.

Roberto Rozeboom troefde met 39 punten de rest van het deelnemersveld af. Hij is blijkbaar in vorm want twee weken geleden scoorde hij ook al 40 punten. Helaas heeft hij te weinig mee gespeeld om zich nog in de top van het klassement te kunnen nestelen. Robin in het Veld en Bert Jan Denneboom volgden met beiden 38 punten. Het waren blijkbaar lastige omstandigheden want van de 34 deelnemers scoorden er slechts 10 de buffer of beter.

Volgende week 3 augustus is er een normale HeerenCup. Op 10 augustus is er geen HeerenCup maar wordt in het kader van de Golfweek de strokeplay / stableford wedstrijd gespeeld. Inschrijven kan via het online inschrijvingsformulier.