HeerenCup Jubileumwedstrijd

HeerenCup Jubileumwedstrijd

De HeerenCup van woensdag 5 juli stond in het teken van het jubileumjaar en het was prachtig mooi weer. Twee ingrediënten die aan de basis stonden voor een extreem hoge opkomst. Maar liefst 75 Heerencuppers hadden zich opgegeven.

De jubileumcommissisie heeft de HeerenCuppers verwend met een baancatering en een aantal drankjes na afloop. Gecombineerd met een BBQ en het mooie weer stond dit garant voor een avond gezelligheid.

Ook is er goed gespeeld. Marc Bosch, de winnaar van de voor hem helaas non qualifying wedstrijd in Nunspeet, wist zijn vorm vast te houden. Met een score van 38 stableford punten werd hij derde. Guus Timmerman werd tweede.

De overtuigende winnaar was Joep Kockmann. Een rondje level par stond voor hem synoniem voor 41 stableford punten. Zijn beste score ooit op ’t Sybrook en dat was gezien zijn turbulente jaar wel een emotioneel moment.

Wie er ook een emotioneel moment had was Roelof Amelink. Roelof stond voor het eerst in zijn leven met de mond vol tanden. Wat was het geval? Roelof was exact 20 jaar getrouwd en zijn echtgenote Pien en dochter Noor hadden de euvele moed om Roelof en de HeerenCuppers te verrassen met een huwelijkstaart compleet met foto van het toen nog jonge bruidspaar. Dat had Roelofje niet zien aankomen. Welke onverlaat gaat nu golfen op zijn 20e trouwdag? Een HeerenCupper natuurlijk en in dit geval Roelof. In zijn speech die hij graag kort wilde houden maar natuurlijke niet lukte maakte hij met een kwinkslag nog even een associatie van het woord taart naar zijn echtgenote, maar Roelof mocht zijn handen dichtknijpen met zo’n actie en zo’n vrouw.

Wie het ook niet kort kon houden was Carel Soer bij de prijsuitreiking. Door zijn filosofische en beschouwende teksten was hij echter niet meer in staat om het jubileumfeest positief onder de aandacht brengen. Het had net zo goed een aankondiging voor een begrafenis kunnen zijn. Even een herkansing.

Op zaterdag 2 september is het 5e lustrunmfeest van de club en het programma sluit exact aan op wat een HeerenCupper belangrijk vindt: eten, drinken, muziek en gezelligheid. Een all inclusive formule past daar prima bij en ook de muziekkeuze is grotendeels afgestemd op de jongere helft van de vereniging: DJ Cor Stephan Snijders en een spetterend opreden van ENORM.

Dus HeerenCuppers, meld je massaal aan met je partner; voor slechts € 25,- per persoon een fantastische avond met de rest van je woensdagavond-golf-vrienden. er komt de komende jaren geen herkansing dus kom ook!