HeerenCup: Familieaangelegenheid 

HeerenCup: Familieaangelegenheid 

De eerste Qualifying HeerenCup van 2016 werd op woensdag 18 mei gespeeld. De condities van de greens verbeteren nu wekelijks zichtbaar, eindelijk. Dit dankzij de inspanningen van nieuwe greenkeeper Rik van der Beuken die een strikt plan van aanpak volgt. 

Betere greens betekent bij de HeerenCup ook onmiddellijk betere scores. Guus Veltmaat werd met  39 punten derde. Nummers één en twee was een echte familie aangelegenheid: Aart- Jan Smit werd tweede met ook 39 punten maar met een lagere handicap. Hij  moest  echter de overwinning aan zijn schoonvader Ton Egberink laten met 41 punten. 

Als dat zo door gaat wordt het geen goedkoop golfseizoen voor Ton, want sportief als hij is rammelde hij stevig met ‘de enige echte HeerenCup rondje aan de bar – bel’. en dat kwam Aart Jan natuurlijk weer prima uit. in de portemonnee. Ton had natuurlijk een paar weken geleden ook al gerammeld  toen hij zelf mocht voorstellen als nieuwkomer. Met twee rondjes aan de bar in korte tijd kweek je natuurlijk veel ‘vrienden’. Resultaat: Ton is als eerstejaars lid geen onbekende meer in de HeerenCup  en zowel als mens en golfer een mooie aanwinst voor de vereniging.