HeerenCup als trekpleister nieuwe leden

HeerenCup als trekpleister nieuwe leden

Onderstaand artikel verscheen in de september editie van het magazine Golfmarkt met als thema ‘de waarde van golf’. Het binden van leden en greenfeespelers staat in dit nummer centraal. En wat daar voor nodig is uiteraard. Onze eigen HeerenCup dient hiervoor als voorbeeld.

‘Het ledental G & CC ‘t Sybrook zit flink in de lift’, meldt Robert Nijhuis van de club die onderdeel is van Het Rijk Golfbanen. ‘Dat bereik je als vereniging alleen als je iets extra’s kunt bieden. Immers de calculerende golfer zal voornamelijk op greenfeebasis spelen. ‘ Één van de onderscheidende factoren op ‘t Sybrook is de HeerenCup die in de periode april tot medio september op woensdagmiddag/-avond wordt gespeeld. De deelnemers worden voornamelijk gevormd door werkende mannen. Het aantal is de laatste jaren hard gegroeid en de HeerenCup is inmiddels een trekker voor nieuwe leden geworden.

‘Met enige regelmaat zijn er op woensdag vanaf 15.30 uur ongeveer vijftig deelnemers aan de 18-holes wedstrijd (tot hcp 24) en vervolgens nog vijftien voor de 9-holes wedstrijd’, aldus Nijhuis. ‘Het overgrote deel blijft ook eten. Met enige regelmaat zitten we met meer dan vijftig man aan tafel.’

‘Het is vooral een vriendenclub geworden die inmiddels de woensdagavond op de golfbaan niet wil missen. Ieder nieuw lid wordt ook attent gemaakt op deze unieke club en kan zo goed aansluiting vinden: laagdrempelig, informeel, erg gezellig en vooral serieus golf.’

De HeerenCup in deze vorm is nu 20 jaar jong (de vereniging viert in 2017 haar 25 jarig bestaan) en dat feit wordt deze maand gevierd met een vijfdaagse trip naar Ierland waar niet minder dan 58 HeerenCup-leden aan meedoen.