Haringparty op het Sybrook

Haringparty op het Sybrook

Veel clubleden waren naar het heerlijk zonnige terras op het Sybrook gekomen voor de traditionele Haringparty, ooit begonnen bij het SeniorenConvent op initiatief van de heren Jan Stokkentre, Ferdinand Fransen en Geert Nijboer.

Enkele jaren geleden heeft het Rijk deze viering overgenomen en toegankelijk gemaakt voor alle leden van onze club.

Alexander de Vries, de general manager van het Sybrook sinds enkele maanden, gaf in zijn welkomstwoord aan dat het Rijk de ambitie heeft om van het Sybrook een van de beste banen van Nederland te maken. Nu al geven bezoekers aan dat ze de baan bijzonder mooi vinden en de ontvangst opvallend gastvrij. Talrijke complementen getuigen hiervan.

Introductiecommissie en greenkeepers in het zonnetje gezet

Het was dan ook niet vreemd dat Alexander vervolgens aankondigde dat de greenkeepers, die hierin een heel belangrijke rol vervullen, vandaag in het middelpunt van de belangstelling verdienen te staan, samen met de introductiecommissie die nieuwe leden op een prima manier wegwijs maakt bij onze club. De hele groep greenkeepers kwam vervolgens onder luid applaus via de fairway van Oost 9 aanrijden met het tonnetje nieuwe haring. Ondertussen had Alexander de introductiecommissie, bestaande uit Margreet Schreuder, Carla Meijer en Bart Swalue van onze club en Sanneke Strik van het Rijk, op het podium geroepen om als eersten de nieuwe haring te proeven.

Ook met deze nieuwen wisten ze wel raad…

Vervolgens was het de beurt aan de aanwezigen op het terras om te proeven van deze typisch Nederlandse lekkernij. Er werden ook lekkere andere hapjes gepresenteerd en natuurlijk ook korenwijn en aquavit. Dit droeg – niet verwonderlijk- ook  aanmerkelijk bij aan de feestelijke stemming… Om ongeveer half zeven kwam er een eind aan deze gebeurtenis.

Alle, maar dan ook werkelijk alle haringen hadden intussen hun bestemming gevonden in het inwendige van de aanwezigen.

Ze, de haringen dus, hebben heerlijk gesmaakt. Dank aan het Rijk voor deze zeer geslaagde festiviteit is dan ook zeker op zijn plaats!

B.O.