Haringparty drukbezocht en erg gezellig

Heerlijk waren ze!

Op woensdag waren om half vijf veel leden naar het clubhuis gekomen voor de inmiddels traditionele haringparty. Oorspronkelijk was dit bij het SeniorenConvent een initiatief van Jan Stokkentré, Ferdinand Fransen en Geert Nijboer. Inmiddels heeft het Rijk de organisatie overgenomen en opengesteld voor alle leden.

Om ongeveer 5 uur kwam het Oldenzaals Mannenkoor al zingend naar het terras. De directeur Eric van der Zwaluw nam het woord en wilde de eerste haring aanbieden aan een lid van onze club dat op de achtergrond heel veel werk heeft verzet. Zij -Martha van der Vegt- is de regeldeskundige van het Sybrook, en heeft daarnaast ook de jeugdcommissie nieuw leven ingeblazen, wat heeft geresulteerd in het Committed to Jeugd. Daarnaast doet ze ook veel werk voor de NGF als nationaal referee en lid van de wedstrijdcommissie van de NGF.

Kortom reden genoeg om -zo zei Eric- om haar te vragen om samen met hem de eerste nieuwe haring soldaat te maken. Een welgemeend applaus ondersteunde dit.

 
Hierna was het dringen geblazen bij de haringkar, want iedereen wilde wel proeven van dit heerlijks uit de Noordzee waar we door het koude voorjaar iets langer op hebben moeten wachten.

Hierna bleef het tijdens het mooie gezang van het mannenkoor en onder het genot van haring, bitterballen, kaas, andere lekkere hapjes en niet te vergeten de door het Rijk verstrekte drankjes nog heel lang gezellig op het zonoverschenen terras.

Complimenten en dank aan allen die hiervoor hun best hebben gedaan!

Mooi evenement dat de goede samenwerking tussen Rijk en club prima tot uiting brengt.

Bé Obachter