Haringparty 2023

Haringparty 2023

Haringparty heel geslaagd

“ Dit moet blijven”

Met deze woorden maakte een lid aan het eind van de goedbezochte haringparty duidelijk wat de gevoelens waren van de leden die op woensdag 28 juni naar het terras van het Sybrook waren gekomen.
Nadat namens het Rijk, General Manager van het Sybrook, Graeme Rutjes,iedere bezoeker welkom had geheten, gaf hij de microfoon door aan onze voorzitter Nicol Kraaijenzank.

Zij ging in op de historie van dit festijn, ontstaan bij het SeniorenConvent, waarbij de beide initiatiefnemers Jan Stokkentre en wijlen Ferdinand Fransen respectievelijk zorgden voor de haring en de aquavit.
De organisatie is enkele jaren geleden door het Rijk overgenomen om alle leden van de club de gelegenheid te geven, de nieuwe haring door de keel te laten glijden.
Dit jaar was het een gezamenlijke uitnodiging van het Rijk en onze vereniging.
Nicol zei dat het tweede deel van de naam van onze club, het Country -gedeelte,
zeker niet vergeten mag worden. Er wordt hierbij aandacht gegeven aan andere activiteiten van de vereniging, zoals bij voorbeeld het bridgen in het clubhuis op de vrijdagmiddag. Elk lid dat hieraan mee wil doen, is welkom. Daarom heeft het bestuur de keus laten vallen op de organisator van deze bijeenkomsten.

 

Eerste haring voor Jack van HuijkelomNicol riep Jack naar voren en onder luid applaus verorberden beiden- Jack met een passende “kaartpolo” en Nicol met een kek hoedje- de lekkernij.
Bij haringparty’s dragen dames meestal een hoed, maar op ons terras was zij de enige…
Daarna was er gelegenheid om bij de Haringkar van Ziegerink aan te sluiten, om zelf te kunnen vaststellen of de week extra die de haringen gekregen hadden om vetter te worden, zoden aan de dijk had gezet.
Dat was het geval!
Zoals elk jaar was de haring weer beter dan het vorige jaar.
Zou dat eeuwig zo doorgaan?


BBB

Elke keer als ik van mijn woonplaats naar het Sybrook rijd, kom ik langs een weiland met een groot bord met daarop bovenstaande letters.
Na de haringen werden ook andere hapjes aangeboden door de bediening.
En toen de man met de bitterballen kwam, wist ik ineens waar die letters voor staan:

Bitter Ballen Bob.

Complimenten overigens voor de dames en heren van de bediening.
Wim, Bob en al de anderen. Ook Alice viel mij op: eerst een moeilijk lopend lid aan de arm geduldig naar zijn plaats brengend en even later in de weer de onvermijdelijke rommel van zo’n party opruimend. Klasse!
Het bleef daarna lang gezellig op het terras. Iemand zei dat het wel een reünie leek.
Chris van den Heuvel , op Facebook bekend als “de pianoman”, zorgde voor de stemming verhogende muziek.

Aan alles komt een eind, maar men ging heel tevreden huiswaarts.
Dus: “Dit moet blijven!”

Bé Obachter