Handicartwedstrijd 2022 op zondag 19 juni.

Handicartwedstrijd 2022 op zondag 19 juni.

GCC ‘t Sybrook is aangesloten bij de Stichting Handicart. Deze organisatie bestaat 36 jaar en is uniek in de internationale golfwereld. Op basis van de totale bijdragen uit 2021 aan de stichting Handicart zijn er bij onze vereniging nu acht handicarts beschikbaar. Dat betekent dat golfers, die vanwege een (soms tijdelijke) medische reden een buggy nodig hebben, tegen een jaarlijkse vaste contributie en een bijdrage van  € 6,– per speelronde van een handicart gebruik kunnen maken. De normale vergoeding voor het gebruik van een buggy bedraagt € 25,– . De spelers kunnen ook gebruik maken van een handicart, als ze spelen op een andere bij de Stichting Handicart aangesloten baan. Om gelden te genereren voor dit goede doel, wordt er op de aangesloten banen jaarlijks de Handicartwedstrijd gespeeld. De winnaars, een dame en een heer,  worden uitgenodigd voor deelname aan de regionale en eventueel voor deelname aan de landelijke wedstrijd.

In het verleden werden de handicartwedstrijden bij onze club jaarlijks wisselend op de Damesdag en tijdens de wedstrijden van het SeniorenConvent gespeeld. Echter, het belang van de beschikbaarheid van handicarts is verenigingsbreed. Om die reden is er voor gekozen om de wedstrijd, evenals bij andere clubs, in het weekend te houden. Wij hopen daarmee te bereiken dat het aantal deelnemers groter wordt. Het bestuur van onze vereniging heeft daarnaast besloten dat deze wedstrijd een aangeklede wedstrijd gaat worden. De deelnemers worden ontvangen met koffie en na de wedstrijd wordt er een drankje en een hapje gepresenteerd.

Op zondag 19 juni wordt onze Handicartwedstrijd gespeeld, zowel 9 holes als 18 holes. Alle leden zijn daarbij van harte welkom.

Met onder meer medewerking van Het Rijk zijn er diverse mooie prijzen beschikbaar, waaronder acht greenfees bij vier verschillende andere clubs uit onze (ruime) regio. Alle 13 aanwezige buggy’s zijn voor onze wedstrijd beschikbaar. Voor het gebruik wordt slechts een vrijwillige bijdrage gevraagd. 

De kosten van deelname zijn € 6,— p.p., waarbij het mogelijk is om maximaal 2 mulligans à raison van € 6,— per stuk te kopen.

Voor het goede doel en een leuke dag hopen wij op veel deelname aan deze gezelligheidswedstrijd.

Informatie over het verkrijgen van een Handicartpas is te verkrijgen bij Henk Schutte, clubconsul Handicarts.