Groot baanonderhoud in de wintermaanden

Groot baanonderhoud in de wintermaanden

Deze  wintermaanden staan volop in het teken van groot onderhoud aan de baan. Er zullen werkzaamheden worden uitgevoerd door SBA, onze aannemer, die er toe moeten bijdragen dat de golfbaan aan het begin van het nieuwe seizoen weer optimaal speelbaar is.

Eén van de zaken die op dit moment worden gedaan is het verwijderen van de huidige toplaag op een groot aantal tee-boxen. Deze zullen, wanneer het weer het toelaat, worden voorzien van een geheel nieuwe laag graszoden. Een periode van minimaal 2 weken zonder vorst is hiervoor echter noodzakelijk, zodat de nieuwe graszoden de kans krijgen om goed te hechten en te wortelen.

Verder worden er op dit moment veel snoeiwerkzaamheden uitgevoerd, waarbij het voornamelijk gaat om de lage begroeiing op een groot aantal plekken. Dit is noodzakelijk om een doorstroming van met name lucht te genereren, zodat greens en tees zich nog beter zullen ontwikkelen en minder gevoelig zijn voor schimmeldruk.

Ook zijn de vijvers al grotendeels schoongemaakt en is er veel riet verwijderd. Dit geldt ook voor veel sloten op de baan. Beiden zijn essentieel voor een goede waterhuishouding en het is dus noodzakelijk om deze werkzaamheden jaarlijks uit te voeren.

Wanneer het weer het toelaat zullen de greenkeepers ook regelmatig de greens “slitten”. Speel-technisch zult u hier niet zo veel van merken. U zult echter wel  kleine sneetjes zien op de greens, wanneer dit heeft plaatsgevonden. Het “slitten” is noodzakelijk voor een goede beluchting en verbetering van de grond-laag, direct onder het gras.

Wij hopen dat u begrip heeft voor eventuele overlast als gevolg van deze winter-werkzaamheden. Visueel oogt dit nu natuurlijk niet mooi, maar in het voorjaar hebben wij hier zeker profijt van.

Zijn er vragen van uw kant, stel deze gerust aan één van de greenkeepers, wanneer u hen in de baan bezig ziet.