Golfweek: Huub R. wint strokeplay wedstrijd

Golfweek: Huub R. wint strokeplay wedstrijd

De tweede dag van de golfweek is altijd gereserveerd voor een tweetal qualifying wedstrijden: een strokeplay- en een stableford wedstrijd. De meest serieuze wedstrijden van de golfweek, met serieuze deelnemers, die graag goed willen scoren.

De golfweekcommissie wilde dat graag ondersteunen, vandaar dat ze bij de strokeplay wedstrijd op de eerste twee holes zelfs spotters in de baan opstelde. Uiteraard kwam dit ook de doorstroming in de baan ten goede en hoefde er niet onnodig en tevergeefs naar missers te worden gezocht.

Bij de turn na 9 holes hield Jouk Roscher de scores van de deelnemers bij, zodat iedereen een beetje kon inschatten hoe zijn of haar score was ten opzichte van elkaar. Er was een broodje Bratwurst mit Sauerkraut beschikbaar waar sommige deelnemers toch de volle tweede negen voor nodig hadden om te verwerken.

Aan de omstandigheden in de baan kon het niet liggen. Nauwelijks wind en een heerlijke temperatuur. De baan lag er wonderbaarlijk goed bij ondanks de enorme hoeveelheid regen die er de avond tevoren was gevallen. De fairways waren wel wat aan de zachte kant waardoor er weinig rol op de bal zat.

En dat was te merken. In de stableford wedstrijd heeft niemand zijn of haar handicap verbeterd. In de strokeplay wedstrijd lag het anders. Lage handicapper Tim Nuyts speelde 17 holes bijna foutloos maar scoorde op hole 18 en dubbel par (8) en speelde zich hiermee niet in de prijzen. Robert Nijhuis presteerde het om een 4 put te maken op hole 18 en gaf hiermee de overwinning aan Huub R.

In zijn overwinningsspeech ging natuurlijk de dank uit naar het gepruts van Robert Nijhuis maar R. was vooral blij dat hij na 55 (!) slechte kaarten eindelijk weer eens zijn handicap heeft verbeterd. Ook was R. tevreden over zijn drives, die een stuk rechter waren dan hij de afgelopen anderhalf jaar gewend was. Ook het putten was volgens R. stabiel. 

De prijswinnaars van de stablefordwedstrijd waren:
1 Leo Tielimius, 35 stb
2 Linda Kroep, 34 stb
3 Henk Blanken, 33 stb
4 Bob Wegink, 31 stb

De prijswinnaars bij de strokeplaywedstrijd waren:
1 Huub R., nettoscore 71
2 Robert Nijhuis, nettoscore 71
3 Jeroen Nuyts, nettoscore 72
4 Roelof Amelink, nettoscore72

voetnoot: De heer R. wenst niet met naam en toenaam op een website te worden vermeld.