Golfweek Eclectic was voor de liefhebber

Golfweek Eclectic was voor de liefhebber

De donderdag stond geheel in het teken van de Eclectic wedstrijd. Deze wedstrijd trekt altijd weer een trouwe groep leden, die begrijpen hoe leuk het spelen van een Eclectic kan zijn. Het is gek genoeg een spelvorm waar veel leden nog niet mee bekend zijn. Bij een Eclectic speelt de speler 18 holes en kan een keuze worden gemaakt uit de twee beste par 3 scores, de twee beste par 5 scores en de vijf beste par 4 scores. Feitelijk tellen er dus maar 9 van de gespeelde 18 holes. Een Eclectic is een heel leuke spelvorm, waar van alles inzit en aanvallend spel wordt beloond.

Hoe maak je het beste van een regenachtige donderdag in augustus? Ruim 60 deelnemers wisten het wel: Deelnemen aan de Eclectic in de golfweek!

De deelnemers kregen groot gelijk. Het werd een mooie dag met een uitgelezen gezelschap op een heel mooie baan. Helaas wel een baan verstopt onder een dik wolkendek, waar de gehele dag de nodige druppels uitvielen. De half way catering, een heerlijke wrap, werd met open handen ontvangen en gaf voldoende energie om de resterende holes uit te lopen. Daarna wachtte de heerlijk warme douche en een lekkere kop soep. Een warm applaus voor al deze bikkels!

Moe, enigszins nat maar tevreden en in goede stemming, verzamelde eenieder zich in het clubhuis, waar werd genoten van een heerlijke fricassee van varkensfilet met paddenstoelen.

Irma Roetenberg (24) en Gerrit Roeland (26) werden knap eerste met een wel erg hoog puntenaantal over slechts 9 holes. De tweede prijs was voor Margreet Schreuder (24) en Jan Jansen van de Laak (26) met een gelijk puntenaantal, maar zij werden tweede op basis van een iets mindere handicap. Leuk was de deelname van eerste teamspelers Elke Westenberg en Joep Kockmann. Beiden werden knap derde en gaven daarmee hun visitekaartje af.

Veel dank aan de sponsoren van deze dag Fellini, Grolsch en Douglas Oldenzaal. Op naar de finale van de Golfweek: De Herendag en vooral de Old Course Jubileumwedstrijd… De weersvoorspelling voorspelt allerlei narigheid… Op vrijdag hebben we bijna 90 deelnemers en op zaterdag 115. Als dat maar goed gaat.