Golfweek traditioneel van start met Damesdag

Golfweek traditioneel van start met Damesdag

De kop is eraf, de weergoden hebben hun best gedaan. Om exact 12.40 uur werd de Golfweek officieel geopend door onze nieuwe voorzitter Henk van der Sijs. Hij heeft in zijn korte voorzitterschap (sinds 9 juni) bewezen veel humor in zijn speeches te verwerken, en dat bleef ook dinsdag niet achterwege.

Zo maakte hij de vergelijking met de Olympische Spelen. Wij worden geacht wèl een drankje (of twee) te nuttigen na afloop van de wedstrijd en worden in tegenstelling tot de olympische deelnemers dan juist niet naar huis gestuurd. De Golfweek blijft toch hèt hoogtepunt van ons golfseizoen en dat mag gevierd worden. Tot slot wenst hij de commissie, het horeca team en alle leden veel succes en golf plezier.

Ook dit jaar was alles weer tot in de puntjes verzorgd.  Ontvangst met koffie en iets lekkers, ook dit jaar weer gesponsord door onze eigen banketbakker Henk Kienhuis uit Denekamp. Voormalig voorzitter Felix Reijken is de hele dag in de weer geweest in zijn nieuwe rol als huisfotograaf. Een plezierig oponthoud in de baan met een smakelijke baancatering, een heerlijke dagschotel en gezellig entertainment maken de damesdag compleet. Niet de hele dag terrasweer maar de Golfweek had niet beter kunnen beginnen.

Op Oost 6 (par 3) konden de dames voor  € 3 een weddenschap aangaan. Indien de bal met de afslag op de green zou belanden kregen de dames een doosje met 3 ballen. Uiteraard deden alle dames mee en het aantal ballen op de green bleef beperkt… De jeugdcommissie hield hier dus een leuk bedrag aan over.

Dames uit alle leeftijdscategorieën waren present, totaal 56 voor een shotgunstart om 13.00 uur. Spelvorm was Four Ball Better Ball: per koppel per hole de beste stableford score noteren. De kunst is om elkaar om het juiste moment af te wisselen met een goede hole of gewoon allebei heel stabiel te spelen. Om de echte ‘duikboten’ te elimineren is gekozen voor een 75% handicap verrekening. De laagste handicappers hebben hier vaak het minste last van. Maar desalniettemin waren de scores uitstekend. De Longest Drive lag op  179 meter, gespeeld door Sylvia Scholten van Agteren en de Neary werd keurig op 3,77 meter van de pin gelegd door Jeannette Hintzpeter.

Uitslagen

1               Loes Koop en Sylvia Scholten van Agteren  (39)
2               Jolanda Nijhuis en Francis Bonzet  (38)
3               Rita Nijhuis en Joke Reijken  (38)
4               Madeleine Lamme en Sonja Heutink (38)
5               Elke Westenberg en Emilie Smit  (36)

er zijn geen afbeeldingen gevonden

Sponsoren Golfweek 2016