GolfSixes League: Een nieuwe vorm van competitie voor de jeugd in de regio Twente

GolfSixes League: Een nieuwe vorm van competitie voor de jeugd in de regio Twente

Een nieuwe vorm van competitie voor de jeugd is voor de regio Twente opgestart door onze pro Raymond Janssen! GolfSixes League is een initiatief dat door de European Tour is ontwikkeld. Dit is voor de European Tour golfers bedacht om de golfsport als hippe teamsport te promoten en voor de kijker sneller te laten verlopen (6 of 9 holes wedstrijd) en dus boeiend te houden.

De kinderen spelen in een team van minimaal zes, maximaal negen spelers en met dat team spelen zij tegen een ander team van een andere vereniging, telkens een match van 3 holes. Hierdoor komen kinderen in contact met leeftijdsgenoten en spelen zij op verschillende banen. De spelvorm is scramble matchplay. Per 3 holes wordt de stand bekeken en het winnende team daarvan bekend gemaakt, deze kinderen ontvangen een armbandje. Zo kunnen ze aan het eind van de dag een mooi setje armbandjes om hun pols hebben. En wellicht aan het eind van de competitie een hele arm vol.

Zaterdagmiddag 21 september gingen teams van De Koepel, De Twentsche, Driene en ’t Sybrook bij ons de baan in. Voor de kleinere spelers waren de lichtblauwe tees uitgezet, de grotere speler en de speler met een handicap kon van rood spelen. In het totaal hebben ze deze eerste keer 6 holes gespeeld op een prachtige baan en in het mooiste najaarsweer dat men maar kan wensen. Zo nu en dan was de bal niet te volgen doordat ze tegen de felle zon in moesten kijken. Mooier kon niet.

Wat deze competitievorm speciaal maakt, is dat de ouders mee mogen lopen door de baan om te zien hoe hun zoon/dochter dit spel beleeft. Per flight is er natuurlijk gezorgd voor begeleiding, veelal is dit een ouder, maar de andere ouders mogen ook gerust mee.

In de baan heeft Jeffrey Leeflang gezorgd voor de fotografie, zoals hij de laatste tijd wel vaker doet voor de vereniging. Op deze foto’s is ook te zien dat onze mascotte “Syb” nog even kwam buurten. Hij heeft alle kinderen de hand geschud om hen heel veel plezier en succes te wensen.

Op het terras van het clubhuis heeft de jeugd naderhand nog mogen genieten van een welverdiend bord met frites en een snack. Bedankt voor de organisatie, voor de begeleiding, voor de support door de ouders en voor het maken van de foto’s! Gezamenlijk hebben we er een fijne middag van kunnen maken. Op naar de volgende competitiedag…. de andere verenigingen zijn nog even aan het puzzelen wanneer dat het best gaat uitkomen maar dat zal vast snel duidelijk zijn.

Ook staan nog meer foto’s van Jeffrey Leeflang op zijn Facebook pagina.