GolfPlus gecertificeerd voor het NGF-programma Committed to senioren

GolfPlus gecertificeerd voor het NGF-programma Committed to senioren

Op vrijdag 8 oktober was het, na een aantal mislukte pogingen door het Corona virus, dan eindelijk zover. Janke van de Werf van de NGF is naar Enschede gekomen om te beoordelen of het GolfPlus programma voldoet aan de voorwaarden voor een Committed to senioren certificering.

Het GolfPlus programma is (opnieuw) gestart in september 2015 en vanaf dat moment hebben 177 leden van GCC Sybrook al dan niet regelmatig met veel plezier deelgenomen aan de groepstrainingen en de fysieke golftrainingen van Marcella en Matthieu.
De verwachting was dan ook dat Janke tot een positieve beoordeling zou komen en wat bleek zij deed enthousiast mee aan het eerste halfuur van de fysieke golftraining.

Zoals het dan gaat bij een beoordeling wordt er na de presentatie nog even geëvalueerd, waarna het spannende moment aanbreekt, wordt GolfPlus gecertificeerd. Janke liet het GolfPlus team niet lang in spanning en overhandigde na een aantal lovende woorden het felbegeerde schildje Committed to senioren, met daarbij de opmerking dat GCC Sybrook door deze certificering is toegetreden tot een selecte groep golfverenigingen in Nederland die daadwerkelijk aandacht besteden aan hun 50+ leden.

Wat houdt het GolfPlus programma ook alweer in:

Vindt u gezellig en ontspannen golfen belangrijker dan uw handicap verlagen, of heeft u moeite om uw handicap te spelen?  Zou u ook graag nog jarenlang blessurevrij en zonder beperkingen willen spelen? Vindt u het prettig om samen met anderen en onder begeleiding van experts te oefenen?

Dan biedt de vereniging een ideaal programma, afgestemd op de 50 plus golfer: Golf Plus. In dit les concept kunt u meedoen aan groepslessen, waarin de pro’s aandacht geven aan een goede warming-up, een verantwoorde golftechniek en aantrekkelijke oefenvormen. Ook kunt u tactische aspecten verwachten (bijv. de green anders aanspelen als uw afnemende swingsnelheid resulteert in een lagere balvlucht) en advies over uw materiaal (kies bijv. voor dikkere zachte grips als u regelmatig last van uw handen heeft).

Hiernaast is er wekelijks een uur golfgym, verzorgd door een golf-fysiotherapeut. Hij geeft adviezen en oefeningen die blessures helpen voorkomen en uw swingtechniek doet verbeteren. Er wordt gewerkt aan het vergroten van mobiliteit en stabiliteit, evenals het behouden van kracht.