Golfcompetitie hoofdklasse 18 holes

Golfcompetitie hoofdklasse 18 holes

Donderdag 6 april, het was weer zover. We gingen met frisse moed richting Ommen, om onze tweede wedstrijd in de competitie te spelen. Dit keer tegen de dames van de Noord Nederlandse.

We werden zeer gastvrij ontvangen op Hooge Graven in Ommen. Tijdens de koffie werden we bijgepraat over de plaatselijke EN tijdelijke plaatselijke regels. We hadden de weergoden verzocht om het tijdens het golfen droog te houden, maar helaas kreeg de laatste flight net wat water mee tijdens de laatste holes.

Bij de start op hole één, zagen we al hoe mooi de perfect onderhouden baan was en de hoeveelheid rododendrons die jammer genoeg nog net niet in bloei stonden vanwege de vroege start van de competitie dit jaar. Goed voorbereid op een serieus spel met de Noord Nederlandse golfsters, inclusief een single handicapper, gingen we tossen en werd de eerste bal richting fairway geslagen. De andere singles volgenden snel, perfect volgens schema.
Na de eerste negen holes matchplay constateerden we, dat we vijf singles hadden gewonnen en één gelijk gespeeld. Dat was een mooie start!

De verrassing was groot toen we bij hole tien zagen dat de Paashaas ook in Ommen aanwezig was. De dames van Hooge Graven stonden klaar met mooie schalen gevulde (paas-)eieren en als toetje kregen we “een flink glas” advocaat met slagroom. Dat werd smullen met de gedachte dat het spel alleen maar onbevangener kon worden.

In de greensomes werd sportief gespeeld. Soms werden we even overruled door de geweldige slagen van de tegenstander. De uiteindelijke score was: één dubbel verloren en twee gewonnen. Het eindresultaat was 17-5 voor ‘t Sybrook. We staan op dit moment als eerste in de poule, met nog twee wedstrijden te spelen. We houden de spanning erin!!