Goede scores in Maandbeker I

Goede scores in Maandbeker I

De Maandbeker september is onder wisselende omstandigheden gespeeld. Vers gemaaide greens, forse wind, een paar stevige plensbuien met een enkele klap onweer en daarna weer zon. Meestal komen bij dit soort omstandigheden de betere golfers in het klassement naar voren. Zo ook deze keer, al moet er wel bij worden gezegd dat de allerlaagste handicappers van de club (Tim Nuyts, Tim Huuskes, Joep Kockmann en Kwint Kuipers) ontbraken vanwege deelname op invité basis aan de Twente Cup. Dit deed overigens geen enkele afbreuk aan de scores en de uitslag.

De top 3 in Maandbeker I werd een mannen aangelegenheid. Wilbert Huuskes (hcp 5,7) scoorde een knappe netto 69 (bruto 78). Matthieu Janssen (hcp 9,8) zat daar één slag boven met netto 70 (bruto 83) en heeft nu een stevige single handicap. Huub Reef (hcp 8,1) noteerde netto 71 (bruto 82), volgens eigen zeggen eindelijk weer enigszins op zijn oude niveau. Leonie Richter (hcp 3,6) evenaarde met 78 de bruto score van Wilbert maar viel met 72 netto net buiten de prijzen.

De eerste prijs is goed voor eeuwige roem op de wisseltrofee maar Henk ter Braak stelt al het hele jaar voor de nummer twee een Magnum fles Rioja beschikbaar en die was dus voor Matthieu. Als nummer één en twee plaatsen Wilbert en Matthieu tevens voor de finale maandbeker van Het Rijk Golfbanen op zaterdag 29 oktober in Nijmegen.

Saillant detail: door deze uitstekende prestatie van Wilbert verlaagt hij nu zijn handicap naar precies hetzelfde niveau als die van zijn broer Martin en het is toch alweer een aantal jaren geleden dat dat zo was. Mooi uitgangspunt voor de ‘broederstrijd’.

In het maandbekerklassement komt Wilbert met deze overwinning de top 5 binnen. Leonie schuift op naar plek 4. Robert Nijhuis verstevigt zijn koppositie. Maar met nog één reguliere maandbeker oktober te gaan en een finale wedstrijd, waar bovendien dubbele punten te verdienen zijn, ligt alles nog open en zijn er zeker een stuk of 10 kanshebbers voor de eindoverwinning.

Harrie Lakerveld (hcp 34) was in Maandbeker II de beste met 19 punten. Tweede werd Marleen Offereins (hcp 16,3) met 16 punten en derde werd Rob Hinne (hcp 25,5) met 16 punten.

Martin Wermer was met Drukkerij Roelofs de sponsor van deze maandbeker en het geserveerde lunchgerecht was heerlijk.