Goed begin GCC ’t Sybrook jeugd 1 36 holes.

Goed begin GCC ’t Sybrook jeugd 1 36 holes.

Een kleine maand na de reguliere golfcompetitie, begint traditioneel de jeugdcompetitie.
Team 1 speelt 36 holes in een team van 4 spelers. Eerst Foursome matchplay over 18 holes, na de lunch 18 holes matchplay singels. De tegenstanders dit jaar:
De Semslanden, Lochemse, Driene en Noord-Nederlandse 2.

De eerste wedstrijd is direct het verst weg, naar de mooie baan van de Noord-Nederlandse. Bij aankomst om 8:00 was het gerenoveerde clubhuis nog niet open. Ook het gastteam van de Noord-Nederlandse moest buiten wachten. De Sybrookers beginnen dan maar met putten, kan nooit kwaad.

Uiteindelijk komt er rond 8:20 iemand met een sleutel. Het clubhuis is van binnen compleet veranderd. De wedstrijdformulieren worden door captain Mart ingevuld en dan naar de driving-range.

De Foursomes starten om 9:00 met Mart en Ralph die een spannende wedstrjid hebben tegen een sterk Semslanden, die goed kunnen putten. Ze maken een aantal 10+ puts. Uiteindelijk wordt het een gelijk spel (a/s) het eerste punt is binnen.

De tweede Foursome met Gijs en Janneke is net zo spannend, ze staan bijna de gehele wedstrijd voor en winnen uiteindelijk met 2/1, dus 2 punten erbij. 3 -1 voor na de ochtend.

In de middag gaat Mart als eerste tegen een heel goed spelend speler van Semslanden (hcp3). Elke keer als ik Mart zie, staat hij 1 of 2 down, maar uiteindelijk maakt hij gelijk spel. Een birdie op de laatste hole, een par 3, heel knap bevochten gelijkspel.
Ralph speelt zeer goed, zijn tegenstander krijgt geen moment het idee dat er winst te boeken valt. Ralph speelt en praat zich naar een 4/3 winst, heel goed gedaan. “Op een par 3 heeft zijn tegenstander namelijk al meerdere slagen gedaan. Ralph zegt: “je mag de hole ook geven en de jongen zegt zonder na te denken is goed.”
Gijs heeft het moeilijk na 10 holes, 3 down, de trui gaat uit op 11, en het lijkt of het spel beter wordt. Hij wint 2 holes verliest er weer 1 en na 16 holes nog steeds 2 down. Ze hebben nog 1 puntje nodig voor de overwinning. Hole 17, de par 5 wordt gewonnen door een goede chip bij de vlag. Dan naar 18.
Janneke heeft daar achter een gelijk opgaande wedstrijd. Het is nooit meer dan 1 up of down. Op hole 15 slaat ze een geweldige hout, maar niet voldoende om de hole te winnen. Op 16 heeft ze pech dat 1 takje haar in de weg zit en de bal onspeelbaar ligt. Daarna wint ze 17 en komt ze ook 1 down op 18.

Gijs heeft inmiddels afgeslagen, ik hoor van ver applaus. Dat zal niet geweest zijn voor zijn tegenstander, want die zie ik even later, in de bunker staan. Wat blijkt, Gijs slaat bijna hole in one, de birdie is binnen en nadat de tegenstander niet uit holed vanuit de bunker is het benodigde punt voor de eerste overwinning binnen.

Janneke wordt door haar team op 18 opgewacht en wordt haar de overwinning medegedeeld. Maar Janneke wil natuurlijk niet verliezen, helaas lukt het haar niet de laatste hole te winnen. Het is een hele goede teamprestatie gefeliciteerd.
Volgende week naar Driene, waar Jip die in Duitsland een internationale wedstrijd onder 16 jaar won, ook hij gefeliciteerd, speelt in plaats van Gijs.

 

Succes volgende week,
Een Supporter