Glow in the Dark wedstrijd voor onze Sybrook jeugd!

Glow in the Dark wedstrijd voor onze Sybrook jeugd!

Op zaterdagavond 23 maart hebben we een prachtige wedstrijd kunnen spelen op de verlichte golfbaan. Om 18.45 uur was het verzamelen in het clubhuis. Men keek elkaar nog verbaasd aan, want doordat het mooie dag was, was het nog lang niet donker.

Na enige uitleg over hoe je de ballen moest verlichten en de spelvorm, kon iedereen rond 19.00 uur richting de hole waar hij/zij zou starten (het was een shotgun start). En wat bleek… het was donker bij de eerste afslag. Prachtig om te zien dat de fairways waren uitgezet met verlichting en natuurlijk ook de vlag op de green. Iedereen was gelukkig uitgerust met mijnbouw lampen op het voorhoofd. Veel tassen waren versierd met kerstlampjes of andere soort verlichting zodat men zichtbaar was voor de andere spelers.

De bal moest elke keer worden ‘opgeladen’ waardoor deze een aantal minuten fluoriserend licht geeft… en dan maar slaan. De bal is daardoor goed te volgen in de lucht en naderhand ook goed terug te vinden. Zelfs in het bos en op de bodem van de vijver.., OEPS?!

De jeugd mocht deze ‘funwedstrijd’ samen spelen met een (groot-)ouder, broer/zus of ander familielid of bekende. Had je zelf geen medespeler, dan zorgde de jeugdcommissie voor iemand die met jou kon spelen. In totaal hebben er 37 personen gespeeld, wat een prachtige opkomst!

De jeugdcommissie had nog gezorgd voor ‘koek en zopie’ in de baan, ‘n lekker warme chocoladenmelk met een koek. Even je handen weer opwarmen en dan weer verder golfen.

Na zo’n kleine twee uur waren alle deelnemers weer in het clubhuis en kon worden bepaald wie er deze wedstrijd hadden gewonnen.

Reece en Mick.
Thijs en Maarten.
Gijs (vader Matthieu maakt foto’s)
Iedereen goed verlicht op pad!

De 1e plek was voor het duo Mick Vosslamber en Reece Maughan met slechts 24 slagen. Op de 2e plaats zijn geëindigd Gijs Jansen met zijn vader Matthieu. Ook zij hadden 24 slagen, maar helaas de laatste hole net iets minder gespeeld dat het winnende team. En op de 3e plaats Thijs Leeuw met zijn vader Maarten met 27 slagen. Allemaal zijn zij geëerd voor deze wedstrijd met een prachtige medaille.

En nu maar weer een jaar wachten op de allerleukste golfwedstrijd in het donker.

Graag zien we iedereen op zondag 7 april bij de openingswedstrijd, waarbij ook de regelquiz zal worden gehouden en de uitleg aan de ouders van de competitiespelers zal worden gegeven!