Glow in the Dark – Start jeugdseizoen 2018

Glow in the Dark – Start jeugdseizoen 2018

Op zaterdag 10 maart werd de aftrap gegeven voor het golfseizoen 2018. Om 18.00 uur verzamelden zich vele jeugdleden met hun ouders voor een spannende golfstrijd in het donker. Voordat er gegolfd werd door de nieuwe voorzitter van de jeugdcommissie, Nicol Kraaijenzank, een presentatie gegeven over de vereniging, de jeugdcommissie en het programma voor 2018. Zo weten alle kinderen en ouders wat hun dit jaar te wachten staat en waar zij met vragen terecht kunnen.

Om 19.00 uur begon dan, waarvoor iedereen gekomen was. Iedereen werd uitgerust met mijnbouw lampjes voor op het voorhoofd. De tassen werden versierd met allerlei breeklichtjes/glowsticks en andere soorten kerstversiering. Het was een gezellig gezicht. Maar golfen in het donker? Dat lukt toch niet? Jawel hoor… en voor sommigen beter dan bij daglicht. Door de jeugdcommissie waren er 6 holes uitgezet. Dit waren de eerste 6 holes van de “oude baan”, met de start op Zuid 1. De randen van de fairways en de greens waren gemarkeerd met glowsticks. Bij de vlag stond een lampje en de vlag zelf was ook vervangen door een lichtbuis… Een kleurig geheel zo in het donker.

De bal moest elke keer worden ‘opgeladen’ waardoor deze een aantal minuten fluoriderend licht geeft… en dan maar slaan. De bal is daardoor goed te volgen in de lucht en naderhand ook goed terug te vinden. Zelfs in het bos en op de bodem van de vijver. En dan de wedstrijd. In totaal waren er 28 deelnemers. Er werd gespeeld in duo’s, volgens het texas scramble systeem. Allebei een bal afslaan en vervolgens verder vanaf de plek waar de beste bal ligt. Er werd goed gespeeld. Iedereen was binnen 2 uur terug in het clubhuis.

De resultaten kwamen binnen en de uitslag werd bepaald. Er waren uiteindelijk 2 duo’s samen op de eerste plaats geëindigd. De uitslag was op met handicap verrekening. Gijs Jansen, speelde met zijn vader Matthieu en werden uiteindelijk net geen eerste. Maar omdat zij uitzonderlijk goed speelden, moet dat hier wel vermeld worden. Zij speelden de 6 holes namelijk bruto in gelijk par! 1 bogey, 4 keer par en een birdy. En dat in het donker. Vader en zoon hebben dan ook besloten voortaan niet meer bij daglicht te spelen, want zo goed als dit hadden ze samen nog nooit gespeeld. Ze kwamen uiteindelijk 1 slag te kort voor de gedeelde eerste plaats.

De eerste plaats werd namelijk behaald door Lars Zwiers, met Remco Postma en Jip Kockman met zijn vader Joep. De prijs voor deze funwedstrijd was de eer, dat zij een jaar lang kunnen zeggen dat ze de glow in the dark wedstrijd gewonnen hebben. Tot er volgend jaar weer een nieuwe winnaar is van deze bijzondere wedstrijd.

 

Tot 8 april bij de openingswedstrijd!