Gebroeders Lentfert winnen Wildwedstrijd

Gebroeders Lentfert winnen Wildwedstrijd

Te midden van prachtige herfsttinten werd afgelopen zondag de Wildwedstrijd gespeeld. Ook de zon en strakblauwe hemel ontbraken niet, waardoor de zondag eigenlijk op voorhand al geslaagd was. Maar liefst 66 deelnemers waren het met deze strekking eens en namen deel aan de Wildwedstrijd, die voor het eerst als Shotgun werd gespeeld.

De Wildwedstrijd staat bol van de traditie. Een prijzentafel van gevallen bladeren gevuld met wildgerechten, een jagersborrel en harde worst onderweg, veel gezelligheid en een heerlijke wildschotel na afloop. Deze elementen tezamen maken deze dag al jaren tot een van de leukste wedstrijden van de kalender.   

De spelvorm was Fourball Betterball, waarbij de beste teamscore per hole telt. Aanvallend spel wordt dus beloond, al werkte de conditie van de baan niet helemaal mee. Vooral de geprikte greens zorgde voor de nodige gespreksstof tijdens de na-borrel. Het is dus te hopen dat de baan nog enigszins hersteld voordat we de lange winterperiode tegemoet treden. Toch is (groot) onderhoud in deze periode noodzakelijk, en zorgt het beluchten van de greens ervoor dat we volgend jaar in een vroeg stadium op goede greens kunnen spelen. In het najaar van 2014 bleek dit type onderhoud omwille van een zachte baan niet mogelijk, en de hoop is om volgend jaar de baan sneller in “topconditie” te krijgen.

Longhitter Aart de With had helemaal geen last van een natte baan en won de “Longest Drive” met een afstand van maar liefst 226 meter. Bij de dames was er sprake van een heuse dubbelslag, waarbij Annelies Smidt met een afstand van 161 meter niet alleen de “Longest Drive” pakte, maar ook de “Neary” tot haar prooi had gemaakt. Een knappe prestatie, waarvoor Annelies twee stukken wild mocht uitzoeken.

De prijzen zijn dit jaar beschikbaar gesteld door Keuslager Herman Huuskes. Iedere prijs was anders en dat maakte het soms lastig kiezen voor de winnaars. Van een gevulde kalkoen tot fazant of hazenrug; alles kwam voorbij. Het past bij de traditie van deze wedstrijd, al moeten sommige prijswinnaars nog wel even het Internet op voor een bijpassend recept.

Uiteindelijk bleken gebroeders Tom en Bas Lentfert de sterksten met een duizelingwekkend puntenaantal van 45! Bas is twee jaar geleden lid geworden, Tom afgelopen jaar, en beiden voelen zich helemaal thuis op ’t Sybrook. Tom speelt met z’n razendknappe handicap 4 zelfs al in het eerste herenteam en beide heren blijken een aanwinst voor onze vereniging.

Chefkok Erwin Eenink had een heerlijk wildmenu bereid, waarvoor ruim 30 deelnemers met veel plezier nog even bleven plakken. Al met al een zeer geslaagde dag, waarmee het wedstrijdseizoen nagenoeg werd afgesloten.

Volgende week wordt op zaterdag 7 november nog een heel speciale Nine&Wine georganiseerd, waarbij de wijnleverancier in hoogsteigen persoon een presentatie zal verzorgen. De wijnen zijn nog specialer dan bij een reguliere Nine&Wine en heerlijk Tapa-menu maakt het geheel compleet. Uw aanwezigheid bij dit culinaire evenement wordt zeer op prijs gesteld. Op zondag 22 november volgt dan nog de traditionele Sinterklaas wedstrijd, waarna het wedstrijdseizoen 2015 pas echt wordt afgesloten.

wildwedstrijd winnaars