Floris Vos naar ’t Sybrook voor Mentalclass.

Floris Vos naar ’t Sybrook voor Mentalclass.

Zaterdag 11 november a.s. komt Floris Vos naar onze golfbaan om daar een Mentalclass te geven aan de leden die zich hiervoor hebben aangemeld. Deze cursus is reeds volgeboekt, maar bij voldoende deelname komt hij op 3 december a.s. nog een keer. Je kunt je daarvoor nog aanmelden bij Matthieu Jansen en/of Marc Brorens. Er zijn ook hiervoor al een aantal inschrijvingen. Lijkt het jou ook interessant, meld je dan nu aan. Want vol is vol.

Zijn Mentalclass “de 5 mentale principes” is gebaseerd op de patronen die alle golfers gemeen hebben wanneer zij succesvol zijn. Kenmerken die iedereen beheerst op het moment dat ze volledig in controle zijn over zichzelf en hun prestaties. Noem het ‘flow’ of spelen ‘in the zone’. Na veel testen en werken met top spelers heeft hij deze kenmerken voor succes uiteindelijk kunnen verpakken in vijf persoonlijk toepasbare, mentale principes die het voor elke golfer op elk niveau mogelijk maken om persoonlijke spelproblemen te overwinnen en mentale controle te krijgen op de golfbaan. Vijf stappen die persoonlijk inzicht creëren en leren hoe je keer op keer jezelf kunt herpakken om met vertrouwen en overtuiging te golfen: 

1. SPEELSTAAT: De wijze waarop we onze aandacht richten om optimaal te kunnen spelen. 
2. GEDACHTEN: Het bewust omgaan met gedachten om het juiste gevoel te krijgen dat je voor je spel nodig hebt.
3.  STRATEGIE: Informatie verzamelen en dit omzetten in doelbewuste keuzes tijdens je spel. 
4.  VERBEELDING: Je mentaal en fysiek inleven in de slag die je gaat uitvoeren.
5.  DOEL-REACTIE: De slag uitvoeren vanuit een reactie op het doel.

PRAKTIJK
Tijdens de mentalclass leer je hoe je het onderbewuste optimaal kan laten functioneren. Hierin gebruiken we de 5 mentale principes en kijken we naar wat eerder voor je heeft gewerkt in je spel. Vanuit de simpele logica dat als we in het verleden een strategie hadden die succesvol was, we deze weer kunnen gebruiken om succesvol te zijn in de toekomst. Dit is extra belangrijk voor golfers die negatieve ervaringen hebben gehad op de baan en zo in de loop der tijd mentale blokkades hebben ontwikkeld. Ik zie veel (top)golfers waarbij hun onderbewuste een negatieve link is gaan leggen. In bepaalde situaties of op bepaalde momenten is er angst voor fouten ontstaan. Hierdoor is er bijvoorbeeld extra hoge wedstrijdspanning, geen controle over bewegingen, yips enzovoort. Door juist dan terug te kijken naar eerdere successen, en te achterhalen wat je toen deed, kunnen mentale blokkades worden doorbroken en kan zelfvertrouwen worden ontwikkeld. Tijdens de Mentalclass leer ik je hoe je aan de hand van de 5 mentale principes het onderbewuste optimaal kan programmeren zodat je op de baan optimaal kunt presteren. Aan de hand van een presentatie en oefeningen in de praktijk leer je hoe je ook na afloop van de Mentalclass jezelf kunt herpakken om met vertrouwen en overtuiging te golfen.

De Mentalclass is bedoelt voor iedereen die het beste uit zichzelf naar boven wilt halen op wedstrijdniveau of op clubniveau. De minimale leeftijd voor deelname is 18 jaar.