Finale Maandbeker Rijk van Nijmegen

Finale Maandbeker Rijk van Nijmegen

Van alle gespeelde maandbekers I en II worden de nummers 1 en 2 uitgenodigd om deel te nemen aan de finale op Het Rijk van Nijmegen om daar te strijden met de geselecteerden van Nijmegen, Nunspeet en Margraten. Totaal waren er ongeveer 72 deelnemers verdeeld over Maandbeker I (strokeplay van wit/blauw) en II (stableford van geel/rood) voor een shotgun start op de Nijmeegse baan.

Normaliter kun je eind oktober elk weer type verwachten maar dit was een cadeautje. Prachtig najaarsweer met schitterende kleurschakering in de baan.

Maandbeker I werd vertegenwoordigd door Ronald Bonzet, Ton Egberink, Marga Egberink, Matthieu Jansen, Tim Nuyts, Robert Nijhuis, Paul Overakker, Remco Postma, Irma Roetenberg en Roberto Rozeboom. Namens Maandbeker II waren Wim Abbink, Harrie Lakerveld, Dennis Verweij, Bob Wegink, en de winnares van vorig jaar, Carla Twente van de partij.

Prima geregeld in Nijmegen, ontvangst kopje koffie en even inslaan. Ton Egberink had helaas pech en mocht op de verst gelegen hole 13 starten. Gelukkig waren de marshalls behulpzaam bij het vervoer.

Spelend van wit (6.037 meter was de baan slechts 35 (!) meter langer dan van geel (6.002 meter). Bij de dames scheelden blauw en rood 160 meter. Eigenlijk geen baan voor backtees dus. Toch kreeg Roberto Rozeboom het voor elkaar om op de laatste hole van de verkeerde tee af te slaan: van geel i.p.v wit dus. Hoe kwam dat ? Alle hole borden waren ter hoogte van de gele tees geplaatst. Dus na bestudering van de hole is een vergissing snel gemaakt. Zijn marker was echter onverbiddelijk: 2 strafslagen. Gelukkig voor de sfeer in de flight gebeurde dit op de laatste hole anders was het wel een hele lange dag geworden….

De fairways van de Nijmeegse baan zagen er helaas gehavend uit door een sterk groeiende populatie dassen in de omgeving. Na de wedstrijd niets van gemerkt: in het clubhuis geen das te bekennen zoals in de meeste clubhuizen maar dat is iets anders. De das is een beschermde diersoort. Beschadigingen aan een golfbaan zijn helaas nog niet maatschappelijk verontrustend, alhoewel golfers daar toch echt anders over denken. Niets aan te doen dus. Wel bijzonder dat in het naastgelegen gebied volop gejaagd werd, dus met een beetje fantasie is het probleem zo opgelost. Mag helaas niet, op straffe van.

In Maandbeker II was de derde prijs voor Carla Twente met 37 stableford punten. De winnaar in deze categorie scoorde met hcp 22 maar liefst 45 punten. In zijn speech had ie het over een goeie dag ondanks de zwaardere conditie van de baan.Bij ons zou onmiddellijk ‘yellow submarine’ worden gescandeerd.

In Maandbeker I  lag het dichter bij elkaar. De winnaar scoorde vanaf hcp 12 een netto 69. Robert Nijhuis werd met netto 71 verdienstelijk derde.

maandbeker2

Algemeen directeur Hans Blaauw reikte de prijzen uit. Op de foto uiterst links Carla Twente (naast de duikboot)