Feestelijke Afsluiting van het Seizoen: LadiesCup Sybrook 2023

Feestelijke Afsluiting van het Seizoen: LadiesCup Sybrook 2023

Op dinsdag 26 september vond de afsluiting van het seizoen van de LadiesCup plaats. Aan het eind van de middag werd eerst een 9-holes ronde gelopen, die vanwege de grote deelname was verdeeld over 2 lussen, Zuid en Oost. Daarna ontmoetten de spelende en niet-spelende dames elkaar op het terras om vervolgens met een groep van maar liefst 34 dames de feestelijke afsluiting te starten.
De avond begon met een speech van Rietje Bertelink, waarin ze namens alle Ladies haar dank en waardering uitsprak voor de inzet van Marike Camps en Jose Hinne. Dankzij de fantastische wedstrijdleiding was de LadiesCup ook dit jaar weer een succes! Namens alle Ladies had Rietje als dank een mooie bos bloemen voor deze twee toppers geregeld.
En toen was het belangrijke moment aangebroken: de prijsuitreiking. De spanning steeg terwijl we wachtten op de aankondiging van de winnaars van de gespeelde birdies, de Neary en Longest van dit seizoen, en natuurlijk de bekendmaking van de LadiesCup kampioen.

Nu werd het echt spannend, want tot mijn eigen verbazing had ik een paar weken terug in één wedstrijd zowel de Neary als de Longest gewonnen. Dat kon wel eens een prijsje opleveren! Samen met de andere winnaars Monique Kalip, Marieke Niehof, Francis Huuskes, Dionne Smit en Aleid de Schutter mocht ik een sleutelhanger (natuurlijk geheel in golfstijl) uitkiezen. Niet één maar twee in mijn geval. Maar het zou nog gekker worden!

 

Ondertussen werden we voorzien van de eerste lekkernijen uit de keuken. Zij hebben ons dit jaar weer goed verzorgd, dus dank aan de keuken- en barbrigade namens alle Ladies!

 

Door naar het volgende spannende moment want natuurlijk waren we allemaal razend benieuwd wie de meeste birdies had gespeeld. Voor de winnaar had Marike een mooie prijs in petto: een keramieken birdie die winnares Carla Ostermann in ontvangst mocht nemen voor deze knappe prestatie!

Toen was het moment aangebroken voor het hoogtepunt van de avond: de bekendmaking van de winnaar van het wedstrijdseizoen, de LadiesCup kampioen 2023. Terwijl de spanning steeg, was onze eigen LadiesCup fotograaf, Esin, druk bezig om alle dames op hun best vast te leggen voor de camera, met de nodige hilarische momenten tot gevolg, waarvan we de foto’s maar niet toevoegen aan dit artikel.
Enthousiast onthulden Marike en Jose de winnaars, beginnend bij de derde plaats gewonnen door niemand minder dan Mireille Nijhuis. Wie zou de tweede plaats hebben veroverd? Volgens Marike en Jose was het nog spannend wie 1 en 2 zou worden en was het Erie Arends die op plaats twee is geëindigd. Maar de grootste verrassing van de avond kwam toen de naam van de LadiesCup kampioen werd onthuld…. Tot mijn grote verbazing was ikzelf de winnaar van de LadiesCup 2023. Voor mij totaal onverwacht want ik had geen idee hoe de uitslag tot stand komt en dat maakte het extra leuk! Als prijs kreeg ik niet alleen de felbegeerde wisseltrofee uigereikt door de winnaar van vorig jaar Renate Oosterveld maar ook een prachtig glaskunstwerk, met liefde gemaakt door Marike Camps en nog een mooie bos bloemen.
Het was een bijzondere afsluiting van een heel mooi, leuk en gezellig golfseizoen waarvoor ik alle Ladies wil bedanken.

Op naar seizoen 2024!

 

Met sportieve groet,

 

Katinka Kolenaar