Een warme Sybrook Jeugdwedstrijd, 27 mei 2018

Een warme Sybrook Jeugdwedstrijd, 27 mei 2018

Op zondag 27 mei 2018 was er weer een wedstrijd voor de jeugdleden. Er was een 18 holes wedstrijd en voor de jongste jeugd een 9 holes wedstrijd. Er werd al om 9.00 uur ’s ochtends gestart met de 18 holes wedstrijd en dat was wel fijn gezien de hoge temperaturen. Allemaal met extra water de baan in. De jeugdspelers die (vanaf volgende week) competitie spelen kregen hun fraaie oranje wedstrijdshirt uitgereikt. Sommige spelers wilden het shirt nieuw houden voor de competitie, maar de meesten trokken het direct met trots aan. Het was een mooi gezicht al die ‘oranje spelers’ in de baan. Goed herkenbaar als zijnde Sybrook spelers de komende weken.

De minder ervaren spelers werden door jeugdcoaches begeleid. Want het golfspel op zich is al lastig en als je dan ook nog alle regels al moet kunnen toepassen en ook de scores nog bijhouden… Dan is het fijn dat ze door de vrijwilligers geholpen worden. Dank daarvoor aan de jeugdcoaches.

Als eersten kwamen de spelers van de 9 holes wedstrijd binnen. Er was goed gespeeld. En het bleek ook nog spannend wie er 2 of 3 zou worden. Het aantal stableford punten was namelijk gelijk, dus moest er naar de laatste 9-6-3 holes gekeken worden. Ook die waren helemaal gelijk. Dus was de laatste hole bepalend voor de uitslag. Die laatste hole werd door Gijs net 1 slag beter gespeeld dan Thijs en daarmee werd Gijs 2e.

De allerbeste van het stel was vandaag Jip Kockman. Met een score van 22 punten werd hij duidelijk 1e.

De uitslag:

1) Jip Kockman

2) Gijs Hoogerhuis

3) Thijs Leeuw

 

Tijdens de prijsuitreiking van de 9 holes wedstrijd druppelden ook de spelers van de 18 holes wedstrijd binnen. Allemaal met rood aangelopen hoofd. Het was duidelijk zwaar geweest. Respect voor deze jonge spelers die met deze hoge temperaturen de 18 holes volbracht hebben. En ook met prima scores.

De uitslag was minder spannend dan bij de 9 holes wedstrijd. Lars speelde een hele goede wedstrijd en won met 43 punten. Hij speelt zijn handicap daarmee weer een heel stuk lager. Heel knap. Achter Lars eindigden Nick als tweede en Gijs als derde met respectievelijk 35 en 34 punten.

De uitslag:

1) Lars Zwiers

2) Nick Richter

3) Gijs Jansen

 

Tijdens de 18 holes wedstrijd was er nog een bijzonderheid. Luuk Puntman maakt op de 18e hole, dat was hole 9 van Zuid een loepzuivere birdy. Dat werd bij de prijsuitreiking uiteraard beloond met een birdy-beeldje. Hij ging er blij en trots mee op de foto.

Alle jeugdleden succes gewenst tijdens de competitie de komende weken.

Jeugdcommissie G&CC ’t Sybrook

 

*De ouders van de spelers gaven toestemming om de foto’s te plaatsen.