Sylvia en Erwin winnen Echtparenwedstrijd

Sylvia en Erwin winnen Echtparenwedstrijd

In totaal durfden slechts 10 koppels de confrontatie aan, verdeeld over 5 flights. Voor al die echtparen of alternatieven die daarvoor in de plaats kunnen komen (we zijn een moderne club) die niet mee hebben gedaan was dit een gemiste kans. De baan was gereserveerd en het was prachtig weer. Starten vanaf 13.00 uur, met je geliefde (of aanstaande ex) de baan in en rond borreltijd was iedereen binnen. Hoe mooi kan een wedstrijd op zaterdagmiddag zijn?

Spelvorm was Four Ball Better Ball met 75% handicap verrekening. Duikboten worden bij voorbaat geelimineerd maar de eerlijkheid gebied te zegen dat 75% handicap verrekening altijd in het voordeel is van de lagere handicappers is. Bij een eerlijke handicap van clubleden gewoon 90 of zelfs 100% verrekening de volgende keer!

De spelvorm leent zich bij uitstek om elkaar goed aan te vullen want de beste stablefordscore van een koppel telt per hole. Een streep wordt gecompenseerd door een par van je partner en andersom. Of het leidt tot enorme discussies en dan heb je dus een klassieke vechtparenwedstrijd. De schade viel mee want er zijn nog geen verzoeken tot echtscheiding binnengekomen bij advocaten Roelof Amelink en Metin Inan. Die deden overigens wijselijk niet mee want die weten hoe kostbaar zo’n wedstrijdje kan uitpakken…

Sylvia en Erwin Scholten van Agteren waren de beste met 39 stablefordpunten, een puike prestatie en naar verluidt zonder enig onvertogen woord. Tweede werden Francis en Ronald Bonzet en derde werden Ingeborgh en Harry Wermer. Toevallig de 3 koppels met de laagste handicaps. De overige 7 koppels vielen ook in de prijzen: ze hebben het allemaal overleefd…..