Dutch Kids Golf Tour

Dutch Kids Golf Tour

Op 18 juni konden onze jeugdspelers meedoen aan de Dutch Kids Golf Tour. Het bijzondere was dat de jeugdcommissie dit jaar in overleg met de Vereniging en het Rijk de Tour naar ’t Sybrook heeft gekregen. Er was een sterk veld aanwezig met veel single handicappers van clubs door heel Nederland. Ook 14 eigen jeugdspelers deden op deze bijzonder warme dag mee aan deze wedstrijd. En… niet onverdienstelijk. Er werd een strokeplaywedstrijd gespeeld, en meerdere spelers vielen in de prijzen.

De jongste was Jesper Snijder. Samen met een caddie liep hij de 9 holes in zijn categorie tot en met 7 jaar in een score van +12 en won daar met 48 slagen vanaf de speciale korte groene tee.
Bij de jongens tot en met 13 jaar haalde Jip Kockmann een 2e plaats. Je zou kunnen zeggen een gedeelde 1ste plaats, want de nummer 1 en 2 gingen beide van de baan met  een score van +5  dus 77 slagen. Jip sloeg maar liefst 4 birdies in deze wedstrijd en stond na hole 12 nog op -2.

Janneke Doornbos deed het geweldig bij de meisjes tot en met 18 jaar. Ze maakte een
score van +13 dus 85 slagen. Super knap met haar hcp 27.

Gijs Jansen werd in zijn categorie, jongens tot en met 18 jaar ook 1ste. Met 100 slagen en een birdie op de 17e hole bleef hij zijn concurrenten voor.

De andere spelers liepen op deze warme dag ook een mooie wedstrijd. Voor sommigen was het de eerste keer in een 18 holes wedstrijd en ook het meelopen van een caddie was voor velen nieuw.
https://www.dutchkidsgolf.nl à uitslagen en wedstrijden

Jeugdcompetitie

3 Teams spelen op dit moment mee in de NGF-Jeugdcompetitie.
Met nog 2 wedstrijden te gaan zijn er voor alle teams nog kansen op de winst.  Op de site van golf.nl zijn de actuele uitslagen te vinden.