Donderdag 14 april 2022: onze tweede competitiedag, maar eerste wedstrijd.

Donderdag 14 april 2022: onze tweede competitiedag, maar eerste wedstrijd.

De 7e april was onze eerste competitiedag van dit jaar en waren we gastvrouw op ‘t Sybrook. Tijdens die dag hebben we kunnen toekijken hoe de andere teams in onze poule tegen elkaar speelden. Als team waren wij behoorlijk onder de indruk van de dames uit Dronten: allemaal pittige, leuke dames met lagere handicaps dan de onze. En tegen déze dames mochten wij afgelopen donderdag spelen op golfbaan De Koepel in Wierden: best een uitdaging dus! De weersvoorspellingen voor die dag waren goed, dus stond niets ons in de weg om er een mooie en spannende wedstrijd van te maken. Na ontvangst met heerlijke koffie en krentenwegge, zijn we – goed voorbereid en met een gezonde dosis zelfvertrouwen – de matchplay wedstrijden aangegaan. De “aftrap” ging bij iedereen goed en dat “gaf ons vleugeltjes”.

Tijdens de lunch-stop bleek dat we maar liefst vijf van de zes singles hadden gewonnen: wat een verrassing! Ondanks de euforie waren we er natuurlijk nog niet: na de heerlijke versnaperingen van het ontvangende team wachtte ons nog de greensomes, die we nu met meer zelfvertrouwen zijn aangegaan. Onze medestrijders bleken prettig en sportief gezelschap, het weer was – inderdaad – geweldig en de wedstrijd bleef tot het laatste moment spannend. Bij menig hole viel pas bij de laatste slag het beslissende punt. Uiteindelijk hebben we er toch aan moeten geloven: de punten van twee dubbels en een gelijkspel hebben we “niet in onze zak kunnen steken”.  Uiteindelijk viel het eindresultaat daarmee tóch nog ten goede van team ‘t Sybrook: we wonnen met 13-9.
Onder het genot van een wijntje of biertje en met veel lol hebben we nadien op het terras de wedstrijden geanalyseerd. Na een uitstekend diner was het tijd voor afscheid nemen. Wij zien elkaar komende week weer op de 18 holes baan “Golf Residentie Dronten”, waar we mogen spelen tegen het team uit Emmeloord. Ook deze wedstrijd wordt weer een leuke uitdaging!