Dinsdag 5 april  – 1e competitiedag dinsdag dames 1/27 holes.

Dinsdag 5 april  – 1e competitiedag dinsdag dames 1/27 holes.

Wat gebeurt er wanneer er 2 jaar geen golfcompetitie kan worden gespeeld en door de corona-maatregelen alles ‘on hold’ wordt gezet?

Een van de antwoorden op deze vraag is dat het dinsdag dames 1 team van ’t Sybrook dan op volle sterkte terugslaat, zodra dit ook maar een beetje mogelijk is en er vol voor gaat!! Een team met 9 dames trappelend van ongeduld om weer verschillende mooie golfbanen in Nederland, en natuurlijk leuke tegenstanders te gaan ontdekken. 

Weken, of beter gezegd maanden, werd er al naar de maand april uitgekeken, voorbereid en overlegd. Trainingen van onze top-pro Marcella werden trouw gevolgd. De officiële regels – die na 2 jaar zo’n beetje in het puntje van de golfschoen waren verdwenen – werden er weer met moeite in gestampt. De kledingcommissie bestaande uit Manon en Ellen maakte overuren. Nieuwe accessoires bij de vertrouwde oranje outfit werden besteld en niet te vergeten een uniform tenue voor het hele team voor elke Afterparty van de competitie. Kortom: niets, maar dan ook niets, zal de glorieuze overwinning van de dinsdag dames 1 in de weg staan. Althans……aan de voorbereidingen, inzet, de oranje ballen, tees, riem, lingerie én vooral het herkenbare oranje tenue zal het niet liggen. 

Echter….een klein detail vergeten in alle voorbereidingen: ons lijntje met Piet Paulusma was onlangs geannuleerd. Het weer liet het daarom absoluut afweten. De hele dag regen, regen, regen.

Toch vol goede moed en positiviteit toog iedereen richting Golfbaan De Rosendaelsche in Arnhem. Er volgde een heerlijk ontvangst door het Rosendaelsche team van oude bekenden! Ook 4 jaar geleden hebben wij tegen en met elkaar gespeeld. Het was weer een feestje elkaar te zien. 

De hele dag werd in de stromende en niet ophoudende regen gevochten om de overwinning op de tegenstanders, het team van Golfbaan Heidemeer in Heerenveen. Leuke, sportieve dames, een tikkeltje ouder dan ons team, maar super vast en stabiel met alle slagen. Het werd daardoor spannend, tot het laatste moment dat Ceciel en Josje nog moesten binnenkomen en de wedstrijd op de laatste holes werd uitgevochten. Gelukkig volgde een overwinning met 11-7 voor ’t Sybrook. 

Een verder verslag van de wedstrijd kan deze verslaggever echter niet melden. Zelf door en door nat geregend kon er geen Birdy, Eagle en zelfs geen hole in one gespot worden (ze zullen er vast en zeker zijn geweest). 

Na een heerlijke warme douche en allen in de nieuwe outfit, volgde een heerlijk diner (wat aan de Rosendaelsche is toevertrouwd). Vervolgens alle natte troep in de auto opgeborgen.

Wel een nieuwe puntje voor de volgende teamvergadering: Oranje sponsor-touringcar met voldoende laadruimte. Wie meldt zich? 

Voor de liefhebber: hieronder alvast een foto van de passagiers:)