Digitale NGF pas vanaf 2020

Digitale NGF pas vanaf 2020

Als lid van GCC ‘t Sybrook ontvang je een NGF-pas met de naam van jouw club en jouw handicap. Sinds begin 2019 hebben alle golfers een digitale NGF-pas. Deze digitale pas is te vinden in de app GOLF.NL De digitale pas laat meteen na een qualifying ronde de nieuwe handicap zien.

Heb je de app GOLF.NL al op je telefoon, dan vind je de digitale NGF-pas als je klikt op “profiel”. Heb je de app nog niet op je smart phone, dan kun je die hier downloaden.

Er is ook een desktop-/tablet-variant van de app: mijn.golf.nl. Ook hier is is de digitale NGF-pas te vinden (kijk bij “Mijn profiel”).

Golfers van GCC ‘t Sybrook hebben naast de digitale pas ook nog een plastic NGF-pas, maar deze wordt vanaf 2020 niet meer standaard verstuurd. Een digitale pas is voldoende en wordt overal geaccepteerd als rechtsgeldig. Mocht u desondanks toch nog een fysieke pas behoeven, dan kunt u hiervoor contact opnemen met de handicap en regelcommissie via deze link.

Waarom een digitale pas?
De NGF-pas is gedigitaliseerd omdat deze oplossing minder belastend is voor het milieu. Daarnaast biedt de digitale pas veel meer mogelijkheden dan de fysieke pas.

In de toekomst kunnen we de digitale NGF-pas integreren in de eigen online clubomgeving. Golfers kunnen zich identificeren met de digitale pas op hun smart phone. De digitale NGF-pas geeft altijd de actuele handicap aan.

De digitale NGF-pas wordt ook geaccepteerd in het buitenland. Alle buitenlandse federaties in Europa zijn op de hoogte gesteld van het bestaan en van het ontwerp van de digitale NGF-pas.

Klik hier voor het verdere informatie betreffende het nieuwsbericht van de NGF.