Deelnemers Sybrook OGK bekend

Deelnemers Sybrook OGK bekend

Op zondag 1 oktober worden de Overijsselse Golf Kampioenschappen op onze prachtige baan gespeeld. De “OGK” is  een wedstrijd tussen alle golfclubs van Overijssel. Naast de verschillende individuele prijzen wordt er in teamverband gestreden om de eervolle titel “Beste club van de provincie”. De laatste jaren is de OGK uitgegroeid tot een zeer professioneel toernooi waarbij iedere club zijn beste spelers afvaardigt. 

Op ’t Sybrook houden wij al jaren een klassement bij via onderstaande puntenverdeling. De laatste Maandbeker is gespeeld en daarmee kan de eindstand van de Overijsselse Golfkampioenschappen worden opgemaakt. De eindstand kunt u vinden via deze LINK.

De deelnemers ontvangen de komende dagen een uitnodiging. Diegenen weergegeven in het geel zijn eerste reserve.

Puntenverdeling: Bij elke Q wedstrijd in de periode april t/m september kun je punten behalen op basis van de BRUTO uitslag. Hierbij worden de dames en de heren gescheiden omdat we van beiden 5 personen mogen uitnodigen.

De puntentelling  gaat als volgt: nummer 1 bij de heren en de dames krijgt 10 punten, nummer 2 krijgt 8 punten , nummer 3 krijgt 6 punten, nummer 4 krijgt 4 punten en de nummer 5 krijgt 2 punten. Al deze punten worden aan het einde september bij elkaar opgeteld en zo komen we tot de beste dames en heren die zich plaatsen voor deelname aan de Overijsselse Kampioenschappen. de beste vier heren en dames plaatsen zich automatisch. Voor de vijfde plek mag de commissie een wildcard aanwijzen. De wedstrijdcommissie bepaalt aan wie een eventuele wildcard wordt toegekend.