Deelname Twente Cup; een verslag

Deelname Twente Cup; een verslag

Afgelopen weekend is de Twente Cup gespeeld op de Twentsche Golfclub bij Ambt Delden. De Twente Cup is het oudste proftoernooi van Nederland, en tevens de laatste mogelijkheid om wildcards voor het KLM Open te bemachtigen. Jeroen Winterink; eigenaar van ‘The Wash’, lid van ‘t Sybrook en tevens toernooidirecteur, stelde mij en Tim Nuyts in de gelegenheid aan dit prachtige toernooi deel te nemen. Tim Nuyts had helaas andere verplichtingen, maar ik liet de deze kans natuurlijk niet voorbij gaan!

In de dagen voorafgaand aan de Twente Cup werd ik door veel leden aangesproken of kort vastgepakt. Iedereen wenste mij succes en hoopte op een goede score. Sommige leden waren in de oprechte overtuiging dat het behalen van een Wildcard voor het KLM Open mogelijk was. Ze zagen het helemaal zitten, met een grote touringcar richting Zandvoort, duizend tukkers on tour… Ik heb het allemaal met een grote glimlach ervaren, op voorhand wetende dat een Wildcard voor mij niet was weggelegd.

De Nederlandse top was in groten getale aanwezig op de prachtige baan, die speciaal voor dit toernooi geprepareerd is tot topcondities. Dat betekent strakke teeboxen, mooie kort gemaaide fairways, zware rough en vooral heel snelle greens. Voor iedere golfer is het putten op snelle greens een feest en dat was voor mij niet anders. Gemakkelijk is anders, want vooral op zondag stonden de holes gevaarlijk weggestopt achter bunkers en op vervelende “slopes”.

De eerste ronde werd onderbroken door een grote regenbui en ondergelopen greens. Gedurende anderhalf uur was het spelen onmogelijk geworden. Nu duren rondes met twee pro’s altijd al lang, maar een ronde van 7 en een half uur had ik nog niet eerder meegemaakt. Mijn score werd er in ieder geval niet beter van. Met rondjes van 83-84 heb ik mijn niveau dan ook niet gehaald. Er zaten best goede fases in mijn ronden, maar iedere bogey werd per definitie een double bogey, en zelfs een 8 (“snowman”) ontbrak niet op de scorekaart. Het is niet anders; op naar de driving range en de komende weken moet het beter.

Al met al was het een prachtig en leerzaam weekend waarvoor ik Jeroen zeer dankbaar ben. Ook veel dank naar alle supporters van ’t Sybrook. Ik liep zelden alleen en op momenten leek het wel of ik me in de finale flight bevond. Erg gezellig en fijn om te merken dat de club betrokken is bij onze prestaties.

Ik kijk nu alweer uit naar volgend jaar en spreek de hoop uit dat meer Sybrook leden dit mogen ervaren.

 

Vriendelijke groet, Tim Huuskes