De vrijdag en zaterdag besluiten succesvolle Golfweek 2018

De vrijdag en zaterdag besluiten succesvolle Golfweek 2018

De Golfweek is ook dit jaar weer succesvol afgesloten. Op vrijdag werd de strokeplay / stableford gespeeld, op zaterdag werd de traditionele Ledendag.

De Strokeplay / Stableford wedstrijd heeft iets bijzonders in zich: de Trofee! Waarschijnlijk is de schaal en beker waarom wordt gespeeld de mooiste die onze vereniging rijk is. Verder is deze wedstrijd vooral een aangeklede versie van een reguliere Maandbeker, dus inclusief ontvangst, baancatering, soep en deze keer een heerlijke dagschotel van stoofvlees.

Bij de strokeplay had dit direct effect: Ruim 40 deelnemers en dat is conform de reguliere Maandbeker 1 deelname. Bij de stableford lag dat helaas anders. Slechts 9 deelnemers wisten de weg naar ’t Sybrook te vinden en dat stelt de commissie toch een beetje verdrietig. Wellicht dat het uitstapje van het Senioren Convent effect had. Al met al nog steeds een positieve dag.

Een dag die gespeeld werd onder prima weersomstandigheden. Dat vond Roelof Amelink ook, die zich overigens niet had opgegeven. Een ‘last minute’ aanmelding lukte niet, de flights zaten vol, dus maar op de bonnefooi naar het ’t Sybrook en hopen op een wonder. Dat wonder kwam, want de laatste flight had wel trek in een gezellige middag en wou Roelof graag adopteren.

U raad al wie won: Roelof Amelink won op een dag waarop hij zelf niet had gerekend. Een netto score van 68 betekent een nieuwe handicap van 10.0. Roelof van harte.

Zaterdag Ledendag

Zaterdag is onder Hollandse weersomstandigheden de Golfweek 2018 afgesloten. Regen, wind, prachtige wolkenluchten, maar ook ruim voldoende zonneschijn maakte deze dag bijzonder. Ook was er vanzelfsprekend weer een enthousiast deelnemersveld. De spelvorm was Texas Scramble met drop-out. Dit wordt maar weinig gespeeld op ’t Sybrook, maar is misschien wel de leukste van allemaal. Het is de ultieme teamprestatie en dwingt tot samenspel!

Na afloop snel douchen, gevolgd een borrel en uitgebreid diner met toetje en de laatste prijsuitreiking met geweldige prijzen. Dit alles begeleidt door een feestelijke muzikale omlijsting.

Traditiegetrouw worden veel van de mooiste prijzen bewaard tot het laatst. De Neary en Longest prijzen gingen naar huis met een dinerbon van Tao aangeboden door Hans Kolenaar (Mazda), of een hangmat aangeboden door Smellink wonen. Niet alledaagse prijzen, maar wel passend bij zo’n event.

We kijken terug op een prachtige dag met prachtige winnaars.

Dankwoord

Een Golfweek organiseer je niet alleen. Namens de gehele club willen we nogmaals alle sponsoren bedanken die hebben bijgedragen aan het succes van deze week. Het was fantastisch en wij hopen ook volgend jaar op uw steun te mogen rekenen.

Ook een bijzonder dankwoord richting het Rijk van Sybrook. Van de keukenbrigade tot de Marshall. Van sales en directie tot het geweldige horeca-team: allemaal stonden ze een week lang voor ons klaar. Altijd geduldig, altijd met een glimlach en waar mogelijk flexibel. Bijzonder om op deze wijze gezamenlijk invulling te geven aan het succesvol organiseren van een dergelijk evenement.

De golfweek zit er dan wel op, maar het seizoen nog lang niet. Zo is er aanstaande zondag een nieuwe editie van de Maandbeker 1+2, zijn er nog Clubkampioenschappen Matchplay, hebben we nog een Wildwedstrijd op het menu en wat al niet meer. Blijf de nieuwsbrief en website volgen voor alle ontwikkelingen.