De Vossenjacht

De Vossenjacht

Het is weer zover. Het golfseizoen staat voor de deur en voor mij de eerste wedstrijd van het jaar. De vossenjacht. Een leuke wedstrijd om voor de competitie de dubbels te oefenen en daarom heb ik me dus ook ingeschreven met mijn dubbel maatje Clemens Kuipers. Wij spelen in heren 2, 36 holes en zijn vorig jaar met veel pech gedegradeerd. Dus doel is promotie dit jaar en dus belangrijk om te oefenen.

Dit jaar weer twee prachtige vossen, zoals gebruikelijk de clubkampioenen van afgelopen jaar, Sylvia Scholten van Achteren en Mart Bolscher. Het doel van de wedstrijd is om met zijn tweeën in een greensome chapman de score van de vossen te verbeteren. Deze hebben ze aan de vlag geprikt, dus een leuke of niet zo’n leuke verrassing als je de green op loopt.

En wat hebben de vossen de lat hoog gelegd. Een bogey op de eerste hole gaf het veld hoop, maar vervolgens heel veel parren en enkele birdies. De par 3 holes lieten de vossen het af en toe liggen met een bogey. Verder complimenten voor de vossen, goed golf!

Clemens kwam goed uit de startblokken en hielp mij door de eerste holes heen. Mijn putter was bloedheet en de ijzers van Clemens. Onze afslagen waren beide goed, waardoor we op veel holes bij de green nog keuze hadden. Een luxe.

Clemens is erg goed in chippen en mijn putter liep goed, dus een plan was er wel.

Slechts één hole hadden we samen een slechte afslag, op Noord twee verdween mijn bal in het water en die van Clemens in het bos. Ik speelde de bal van Clemens terug de fairway op en Clemens speelde hem op de voorkant van de green. Helaas weer een par van de vossen, dus de put van voorkant green, moest helemaal achter op de green vallen. Zelfs deze twintig meter put viel keurig in de hole voor een nulletje (half).

Al met al maakten wij vier bogeys en vier birdies voor een ronde 72, level aan de baan. Hiermee versloegen wij de vossen met +4. Henk Olijdam en Gerard Benerink werden tweede met een knappe +1.

Gedeeld derde waren Mireille Nijhuis en Dionne Smit, Jip en Joep Kockmann en de vossen zelf.

Al met al een zeer geslaagde en gezellige dag. Dank voor deze gezelligheid gaat zeker uit naar onze flightgenoten Jeffrey Leppink en Louk Overakker en de wedstrijdcommissie voor de goede organisatie.

Wij kijken met vertrouwen de competitie tegemoet en hebben met deze overwinning duidelijk laten zien dat wij tevens klaar zijn om bij ons vlaggenschip in te vallen in de hoofdklasse mocht dit nodig zijn. 😉

Veel golfplezier dit jaar!

 

Aart-Jan (en Clemens)